נתחי סלמון על גרטן צבעוני
ל 4 סועדים
עיקרית ותוספת מושלמת יחד.
גרטן מפנק (לא חלבי) מוגש עם דג בטריאקי שמוסיף טעמים לגרטן שהוא בבסיס המנה.
מתכון של דג וגרטן יחד בכמה דקות הכנה ובכלי אחד.
במתכון השתמשתי ב roso grill .
כלי שנתן פתרון יחודי לצלייה ובישול בכלי אחד.
מעבר מהיר מהכירים ישרות לתנור.
ניתן לרכוש אותו ברשת cook &bake
https://www.cook-bake.co.il/
אופן ההכנה
1. מערבבים את הטריאקי והצ'ילי המתוק בקערה בינונית ומוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים. מכסים ומחזירים למקרר עד לשימוש.
2. בקערה נוספת מערבבים את הירקות עם 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
3. מחממים תנור ל 200 מעלות.
4. מחממים 2 כפות שמן במחבת וצורבים את פיסות הדג . מתחילים עם הצד העליון ללא העור כלפי מטה. צורבים כ 2 דקות והופכים בעדינות לצד השני וצורבים כדקה. מורידים מהאש ומניחים את פיסות הירקות באופן סימטרי בין פיסות הדג ומעט מתחת אם אפשר. מברישים את הדג בטריאקי והירקות שנותר .מכסים במכסה (או בנייר אלומיניום) ואופים 7-9 דקות. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות 5-6 דקות או עד שהנתחים מזהיבים. מגישים חם .
אין לכם טריאקי בבית?
המרכיבים
• 600-700 גרם פילה סלמון (חתוך ל 4-5 רצועות)
• 1/2 כוס שמן זית או שמן קנולה
• 1/2 כוס רוטב טריאקי (מתכון לטריאקי עבודת יד בבלוג)
• 1 כף רוטב צילי מתוק (אם רוציםO
• 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לפרוסות דקות
• 2-3 יחידות זוקיני או קישוא חתוכות לפרוסות דקות
• מלח ופלפל