בלוג האוכל המומלץ michi

בוכטל – לחמניות תלישה אוסטריות

תבנית מלבנית בערך 25*30 או תבנית עגולה קוטר 24-26
12 לחמניות

לחמניות תלישה במילוי ריבת משמשים - buchteln

כבר כמה שנים שיצא לי לעבוד יחד עם נטלי לוין, בעלת הבלוג הכול כך נפלא עוגיו.נט, בכמה פרויקטים נהדרים בתחום המזון ולהתנסות במתכונים הנפלאים והמדויקים שלה.
אנחנו חולקות יחד אהבה אמיתית לקונדיטוריה ומתכננות לפחות שנתיים להיפגש ולאפות יחד.
זה קרה במהלך מאי!!
נפגשנו יחד לאפות מתכון שהוא ממש טעם ילדות עבורי.
ממאפי השמרים המופלאים של אזור בוהמיה (צ'כיה וגרמניה) וגם בסלובקיה, הונגריה ואוסטריה כמובן. מאמינה שעבור רבים זה גם זיכרון מתוק מבית אימא.
מאפה שאימא שלי נהגה להכין בילדותי וטעמתי שוב בשנים האחרונות בטיולים לאוסטריה המדהימה עם אימא שלי.
ממולא באפן מסורתי בריבת שזיפים או משמשים ומוגש תמיד חם או חמים.
מאפה שמרים רך במיוחד שנאפה כלחמניות צפופות יחד בתבנית אחת. באוסטריה מוגש בתוספת קרם אנגלז.
קרם אנגלז – מתכון לחיץ במרכיבים ממש כאן בעמוד.
כשאפינו אותו ואכלנו חם עם הריבה המתוקה הרגשנו שפשוט כך ללא כל רוטב הוא מושלם.
אחד הבצקים הרכים שטעמתי.
תודה לנטלי שאירחה אותי במטבחה הייתה חוויה מופלאה לאפות יחד!!
לעוד מתכונים מדהימים של נטלי לוין בקרו בבלוג
https://www.oogio.net/
הצילומים המרהיבים צולמו ע"י נטלי לוין.
מתכון וסרטון ממש כאן בעמוד נוצרו ועודכנו החנוכה 2023.

אופן ההכנה

1. בקערה קטנה מערבבים יחד חלב, שמרים וסוכר. משהים 5-10 דקות עד שהשמרים מעט תופחים. לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים הנוספים של הבצק ואת תערובת החלב . לשים כ 3 דקות עד שנוצר בצק ומוסיפים א החמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ7 דקות (במידה והבצק רך מידי למגע מוסיפים עוד מעט קמח ומגיעים ל 550 גרם). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ 40-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
2. מחממים תנור ל165 מעלות. על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים. מרדדים על משטח מקומח מהבצק דיסקית עגול בקוטר כ 12 ס"מ וממלאים בכפית ריבה. סוגרים את הבצק לכדור ומשתדלים לא לגעת במילוי. מהדקים היטב ומניחים עם התפר על בסיס בתבנית ברווחים של כ 2.5 ס"מ האחד מהשני. מניחים להתפחה ב 25 -30 דקות או עד שהלחמניות מעט גדול בתבנית וממלאות אותה. מברישים בביצה ואופים 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ויציבות למגע.
3. מומלץ להגיש באותו היום חם עם אבקת סוכר מפוזרת קלות מעל או הכי קלאסי כמו האוסטרים קרם אנגלז – קרם ווניל נהדר

לחמנית תלישה במילוי ריבה

המרכיבים

לבצק
• 500-550 גרם קמח (מומלץ קמח לחם או מניטובה)
• 300 מ"מ חלב חמים (חימום של 40 שניות במיקרוגל)
• 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
• 2 ביצים M
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• 1/4 כפית מלח
• 80 גרם חמאה רכה

• 1 צנצנת ריבת משמשים או שזיפים
• 1 ביצה טרופה עם כפית מים להברשה
• 2 כפות אבקת סוכר להגשה

מתכון לקרם אנגלז אצלי בבלוג- קרם ווניל קלאסי

גלילה לראש העמוד