בלוג האוכל המומלץ michi

מרק בצל פרווה כמו המקור

ל 6 סועדים

מרק בצל הכי טעים שיש

מרק בצבע כהה על בסיס יין לבן עם ציר ירקות מושלם.
מרק פרווה מטורף שיכול להפוך בקלות לחלבי הכול תלוי בתוספות.
החלום שלי היה ליצור חלבי בטעמים המקוריים ללא ציר בשרי.
המשימה הושלמה במלואה.
מרק בצל חלומי כשר ללא פשרות!!
הטיפ שלי: השקיעו בציר ירקות נהדר שיעמיק את הטעמים.
מתכון כאן בדף!!

אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה או מעבד מזון). מחממים בסיר גדול שמן וחמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על אש גבוה כ 20-25 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל מתחיל להשחים ולהתקרמל. במהלך כל התהליך חשוב לערבב.
2. ברגע שהבצל הגיע לצבע הרצוי מוסיפים קמח ומערבבים כדקה. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 3-4 דקות. מוסיפים את הציר, פלפל ועלה דפנה. וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה שכל הטעמים יתגבשו. במידה והמרק סמיך מידי מוסיפים עוד כוס מים. מתבלים במלח ופלפל.
3. להגשה המסורתית: מחממים תנור ל220 מעלות חום עליון. מברישים את פרוסות הבאגט בשמן זית ושום כתוש ואופים כ 5 דקות או עד שמזהיבות. ממלאים קערה חסינת חום במרק מניחים מעל את פרוסת הבאגט ו2 כפות גבינה מעבירים לתנור ל2 דקות או עד שמזהיב ומגישים מיד.
4. קיצור דרך: מרק הבצל החם מעולה עם 2 כפות גביה מגוררת שמוסיפים, היא נמסה מהחום והופכת לחוויה במרק

טיפ ממיכל:

ציר ירקות עם טריק:
בסיר בינוני מבשלים 1.6 ליטר מים עם קוביות גדולות מגזר אחד, 2 גבעולי סלרי חתוכים גס, 1 בצל סגול קלוף וחצוי, 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי ו 4-5 פטריות שיטקי מיובשות (אפשר לשלב בין סוגי פטריות). מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות על אש בינונית. מסננים היטב ומשתמשים. אפשר כמובן להקפיא לשימוש בעתיד.

המרכיבים

• כ 16 בצלים לבנים קלופים
• 3 כפות שמן
• 40 גרם חמאה או מחמאה או שמן זית
• 2 כוסות יין לבן (480 מ"ל)
• 1.2 ליטר ציר ירקות או מים
• 1/4 כוס קמח או קמח תפוחי אדמה (35 גרם)
• 4 יחידות פלפל שלם אנגלי
• 1 עלה דפנה
• מלח ופלפל

להגשה המסורתית:
• 6 פרוסות באגט
• 1/4 כוס שמן זית
• 2 שיני שום קלופות וכתושות
• 100 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה שאוהבים מגוררת

גלילה לראש העמוד