בלוג האוכל המומלץ michi

קוגלהוף פרג במילוי ווניל ותותים

תבנית גקגלהוף 20-22 ס"מ

עוגת פרג עם תותים

עוגת בחושה הכי משודרגת שיש.
כל עוגה בתבנית קוגלהוף היא חגיגה לעיניים במיוחד עם תותים.
עוגת פרג בחושה ועשירה במילוי קרם מרסקפונה בניחוח וניל ופירות.
עוגה חגיגית במיוחד לחג וגם לשבת שאחרי שיוצרים בקלות.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים מרכיבים יבשים יחד. קמח, פרג ואבקת אפייה. בקערת מיקסר מקציפים חמאה וביצים על מהירות גבוה כשתי דקות או עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים לאט את הביצים, בכל פעם ביצה אחת עד שמתערבבים במהירות בינונית. מוסיפים מרכיבים יבשים, תמצית וניל וחלב ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבלילה הופכת אחידה כדקה.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלו. משמנים תבנית קוגלהוף בשמן רגיל ומפזרים מעט קמח מעל במיוחד בבסיס. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ 55 דקות או עד שקיסם יוצא מהעוגה יבש.
  3. מוציאים מהתנור ומשהים כ 5 דקות הופכים את העוגה ומצננים לגמרי (אפשר להעביר למקרר כדי לזרז את הצינון).
  4. בקערת מיקסר מקציפים יחד גבינה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל כ1-2 דקות או עד שהקצפת יציבה לזילוף.
  5. חותכים את העוגה לרוחב במרכז. את בסיס העוגה מצפים בתותים ומעל בשכבה עבה של המילוי (אפשר עם כף או בעזרת שקית זילוף). מניחים מעל למילוי את החלק העליון של העוגה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים.
  6. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התותים בפרי אחר שאוהבים עמו אפרסמון, קיווי, פטל, בננה ועוד…

המרכיבים

לעוגה

  • 300 גרם קמח
  • 60 גרם פרג (חצי כוס)
  • 10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 3 ביצים
  • 120 מ"ל חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שמן רגיל לשימון התבנית
  • חצי כף קמח

למילוי

  • 250 גרם גבינת מרסקפונה (1 חבילה)
  • 125 גרם שמנת מתוקה להקצפה (1/2 חבילה)
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם תותים שטופים וחתוכים לפרוסות
  • 2 כפות אבקת סוכר לפיזור מעל לעוגה
גלילה לראש העמוד