
מרק בצל עם נקניקיות פיקנטיות
ל 6 סועדים
מרק בצל סגול פיקנטי
הפעם מרק בצל קצת אחר ללא גבינה!!
המרקים עליהם גדלתי תובלו פעמים רבות בנקניקים פיקנטיים (לגמרי סגנון כפרי גרמני).
הבישול של הירקות עם התיבול של הנקניקיות עובד מצוין.
מאוד מתאים לחורף אירופאי אבל בישראל כל סימן לחורף כמו הגשם של היום הוא סימן שאפשר להתחיל עם עונת המרקים.
מרק בצל קצת אחרת עם בצל סגול ויין אדום.
הנקניקיות מוסיפות לבסיס המרק את טעם התבלינים החזק, ניחוח שומני וטעמי בקר שהם בהתאמה מדויקת ליין ולבצל.
מודה שקצת מתגעגעת לחורף.
המרקים עליהם גדלתי תובלו פעמים רבות בנקניקים פיקנטיים (לגמרי סגנון כפרי גרמני).
הבישול של הירקות עם התיבול של הנקניקיות עובד מצוין.
מאוד מתאים לחורף אירופאי אבל בישראל כל סימן לחורף כמו הגשם של היום הוא סימן שאפשר להתחיל עם עונת המרקים.
מרק בצל קצת אחרת עם בצל סגול ויין אדום.
הנקניקיות מוסיפות לבסיס המרק את טעם התבלינים החזק, ניחוח שומני וטעמי בקר שהם בהתאמה מדויקת ליין ולבצל.
מודה שקצת מתגעגעת לחורף.
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מכניסים את הבצל, שום ונקניקיות וצולים כ 5 דקות עד שהבצל מתרכך מעט והנקניקיות מזהיבות מאוד (משאירים כ 12-16 חתיכות לקישוט בצד). מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את הציר, עלה דפנה והיין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 40-50 דקות על אש נמוכה עד שהבצל המרכך לגמרי ואף התפורר בחלקו למרק. מתבלים במלח ופלפל. במידה והמרק סמיך מידי אפשר במהלך הבישול להוסיף עוד כוס מים.
2. מגישים חם עם פרוסות נקניק "קריספיות" מעל לקישוט.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין גם ללא הנקניקיות או לחילופין עם נקניקיות אחרות שאוהבים.
גרסה טבעונית: מחליפים את הציר במים או ציר ירקות ומוציאים לגמרי את הנקניקיות. יוצא מופלא!!
