
מקלות בצק עם גבינה
20-25 יחידות
מקלות בצק עלים מתובלים
חטיף ממכר, פריך והכי פשוט להכנה.
מנה שתמיד גונבת את ההצגה.
הכי מתאים לעונת המרקים שנמצאת ממש פתח.
מקלות "קרנץ" נפלאים לאירוח עם פלטת גבינות ומושלמים עם סלטים.
הם כל כך יפים ופשוטים להכנה שצריך לנסות!!
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.6 מ"מ. .מברישים בביצה ומפזרים גרעינים וגבינה ומהדקים מעט בעזרת מערוך. מומלץ בשלב זה להעביר את הבצק ל 10 דקות במקפיא. חותכים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 8 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה משני הקצוות (לצורת בורג) ומהדקים את הקצוות ומגלגלים מעט כדי לישר את הבצק המגולגל. מעבירים לתבנית ומצננים שוב במקפיא כ 10-15 דקות. אופים 10-12 דקות או עד שמזהיב מעט. מגישים טרי ומומלץ מעט חם.
2. מומלץ לחמם את המקלות בתנור בחום בינוני כמה דקות לפני הגשה.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפויים ולאפות רק כשהאורחים מגיעים.
מתבל בסגנון צ'זיקי להגשה:
150 גרם גבינה לבנה
1 שן שום כתושה 3 כפות פטרוזיליה ונענע טרייה קצוצים
מעט מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
מערבבים הכול יחד למטבל
