מקלובה בטטות צמחונית
5 סועדים
מקלובה מהפכנית צמחונית וטבעונית
מנה חגיגית, מרשימה וטעימה במיוחד.
בקיצור מנת רושם.
שכבות טעמים -אורז פרסי משובח של סוגת שנאפה עם תבלינים ופירות יבשים, בהיקף ובטטות שמתקרמלות עד להזהבה מעל.
המנה מתבשלת בקלות בווק או סיר גדול.
המתכון הוכן עם האורז המשובח של סוגת
לעוד מוצרים מובחרים ומומלצים של סוגת בקרו באתר:
https://www.sugat.com/
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (230 מעלות). בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את הבצל כשתי דקות, מוסיפים את המשמשים, בהרט ופיסוק עד שהבצל מעט מזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד כדקה. שופכים מעל כ 700 מ"ל מים (מכפילים את כמות האורז בשתים) רותחים מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות .
2. חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מרפדים ווק או סיר גדול בשני ניירות אפייה ומשמנים בשמן קנולה. מסדרים את הבטטות בצפיפות כך שירפדו את הווק עד לגבוה 2/3 (אם משתמשים בסיר את בסיס הסיר ומעט בשולים). ממלאים את מרכז הווק באורז (בסיר ממלאים מעל לבטטות).מכסים היטב בניר כסף או מכסה ומעבירים לתנור ואופים כשעה. מורידים את הנייר ואופים עוד 6-7 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור והופכים בזהירות אל צלחת הגשה גדולה. מגישים חם
3. נשמר 3 ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין גם עם תפוחי אדמה במקום בטטות.