בלוג האוכל המומלץ michi

מיני פיצות חצילים מהירות

תבנית תנור
6-8 יחידות

פיצה אישית ללא גלוטן נוסח מלנזנה

מנה ללא מאמץ לאירוח חלבי ומושלם כמנה ראשונה.
מעדן שמכינים בכמה דקות במיוחד לאוהבי חצילים וקיצורי דרך נפלאים.
מזכיר את המנה הנפלאה חציל בנוסח מלנזנה עם ניחוח של פיצה.
השילוב בין מוצרלה, עגבניות וחציל הוא הרי סופר מוצלח!!

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מתבלים את מחית העגבניות במלח ופלפל. חורצים וחצילים חריצים לאורך ולרוחב ברווחים של 0.3 מ"מ עד מחצית עומק הפרוסה. מניחים על התבנית. מברישים את פני החצילים בשמן זית ומפזרים מעט מלח. מורחים על כל פרוסה כף רוטב עגבניות. מפזרים מעל מעט אורגנו ומוצרלה. אופים 8 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל 210 מעלות וממשיכים לאפות כ 7-9 דקות או עד שמזהיב והחצילים התרככו (בודקים עם מזלג).
3. מגישים חם.

מיני פיצות מחצילים

המרכיבים

• 1 חציל בינוני – גדול חתוך ל6-8 פרוסות ברוחב 1/2 ס"מ.
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 כוס מחית עגבניות במרקם חלק
• 2/3 כוס מוצרלה מגוררת (80-90 גרם)
• 1 כף אורגנו מיובש
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד