מטבלים -"דיפים" סלק ויוגורט
5-6 סועדים
מטבלים לירקות חתוכים
האמת שזה נשמע קצת בישול רטרו.
אם חושבים על זה לעומק זה אוכל פשוט להכנה מתאים ברוב שעות היום ומלווה פעילות קלילה.
קצת יותר מתוחכם ובריא מגרעינים ופיצוחים.
אני מעודדת לחזור אל המטבלים לאירוח קליל ללא מאמץ או סתם ליד הטלויזיה.
שני "דיפים" צבעונים שהולכים נפלא גם כשמערבבים בינהם.
אם חושבים על זה לעומק זה אוכל פשוט להכנה מתאים ברוב שעות היום ומלווה פעילות קלילה.
קצת יותר מתוחכם ובריא מגרעינים ופיצוחים.
אני מעודדת לחזור אל המטבלים לאירוח קליל ללא מאמץ או סתם ליד הטלויזיה.
שני "דיפים" צבעונים שהולכים נפלא גם כשמערבבים בינהם.
אופן ההכנה
- למטבל יוגורט: מערבבים את כל חומרי המטבל יחד בקערה בינונית בעזרת כף. מתבלים במלח ופלפל . מצננים לפחות חצי שעה במקרר ומגישים. נשמר יומיים – שלושה במקרר.
- לפסטו סלק: מחממים תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. חותכים את הסלקים לשמיניות ומורחים בשמן זית ומתבלים מלח ופלפל. אופים כחצי שעה או עד שמתרכך. מעבירים את הסלקים וכל החומרים הנוספים למעבד מזון קוצצים כ 2 דקות עד לקבלת פסטו חלק. מתבלים במלח ופלפל. נשמר כשבוע בכלי אטום במקרר או כחודש בפריזר.
טיפ ממיכל:
הגשה מומלצת: ירקות טריים חתוכים וברוסקטות
לברוסקטות: ל12 פרוסות באגט או 12 חצאי פרוסות לחם ישן 1/3 כוס שמן זית , 2 שיני שום כתושות ומלח. מחממים תנור ל170 מעלות מערבבים שמן זית , שום ומעט מלח. מניחים את הפרוסות על תבנית ומברישים בשמן זית קלות משני הצדדים.
אופים 7-10 דקות או עד שמזהיב לגמרי.
המרכיבים
למטבל היוגורט
- 600 מ"ל יוגורט שאוהבים (4 מיכלים)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות נענע טרייה קצוצה
- 1 כף כוסברה או שמיר קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 2 מלפפונים קלופים וחתכים קוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
לפסטו סלק
- 4 סלקים בינונים קלופים
- 4 כפות שמן
- 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מצומצם)
- 2 כפות גדושות פרמזן מגורר (כ 40 גרם)
- מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה