בלוג האוכל המומלץ michi

מלבי קוקס מנגו

10-12 יחידות

מלבי מהיר בציפוי מיוחד של מנגו

מלבי מנגו מיוחד וטבעוני.
מלבי מבחינתי הוא הקינוח הקל ביותר להכנה!
הסוד הוא בטעמים שמוסיפים מעל.
בסוף עונת המנגו מומלץ להכין מלבי צהוב לבן עם טעמים טרופיים משכרים.

אופן ההכנה

  1. מפזרים בכל כוס מעט עוגיות בקערה קטנה מערבבים קורנפלור , מי ורדים ו1/4 כוס נוזל קוקוס. בסיר בינוני מחממים מי קוקוס ונוזל קוקוס עד שמגיעים כמעט לרתיחה כ 5 דקות. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים בעזרת מקציף ידני עד שהכול מסמיך. מורידים מהאש ומעבירים לכוסות יוצקים מעל לפרורי העוגיות. מכסים בניילון נצמד או במכסה ומעבירים למקרר לפחות 20 דקות.
  2. בבלנדר או מעבד מזון טוחנים יחד מים, מנגו וסוכר עד שהופך לאחיד כדקה. שופכים מעל למלבי שהתייצב. מפזרים מעל קוקוס ומגישים.
  3. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך (מלבי טבעוני קלאסי): המתכון בהחלט מתאים גם לסירופ מלבי מוכן. מכינים את הבסיס הטבעוני ומעל יוצקים סירופ מלבי בכמות שאוהבים ומקשטים בקוקוס טחון.

המרכיבים

  • 150 גר' עוגיות שבורות ( אם רוצים למנה טבעונית – עוגיות טבעוניות)
  • 1 קופסא קרם קוקוס (400 מ"ל)
  • 2 קופסאות נוזל קוקוס (800 מ"ל)
  • 2/3 כוס סוכר (120 גר')
  • 7 כפות קורנפלור (כ 70 גרם)
  • 3 כפות מי ורדים

לציפוי

  • 3 יחידות מנגו קלופות וחתוכות (או חצי ק"ג קפוא מופשר)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גר')
  • 1/4 כוס מים
  • 3 כפות שבבי קוקוס לקישוט
גלילה לראש העמוד