בלוג האוכל המומלץ michi

כיסוני תפוחים בדבש וקינמון

14-18 יחידות

כיסוני תפוחים פרווה

נשארו לכם תפוחים ודבש? מהחג?
מתכון מופלא מבצק עלים שמשלב תפוחים, דבש וקינמון.
זה יוצא טעים בטירוף מיני כיסונים שהם ביס של מתיקות וטעם.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את התפוחים, הסוכר, הקינמון והדבש.
3. פורשים את הבצק על משטח מקומח קורצים בו עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות. מניחים בכל אחד ככפית? מהמלית, כך יישארו שוליים נקיים ברוחב 0.5 ס"מ. מקפלים כל עיגול לשניים, ומהדקים את השוליים זה לזה.
4. מברישים בביצה מפזרים שבבי שקדים. אופים 15-20 דקות, עד שהכיסונים מזהיבים והתפוחים מתרככים. מוציאים, מצננים ומגישים.

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב קינמון יוצא מדהים גם ללא קינמון.
למי שרוצה את התפוחים מעט מקורמלים במילוי.: בשלב 2 מחממים מחבת קטנה ומוסיפים לה את הסוכר ומחממים עד שמקרמלתקרמל מעט בצדדים. מוסיפים תפוחים ודבש ומחממים כ 5-6 דקות תוך כדי ערבוב קל עד שהתפוחים מתקרמלים. מורידים מהאש מוסיפים קינמון מערבבים ומצננים. מששיכים לשלב 3

המרכיבים

• 1 חבילה בצק פילאס או בצק עלים מרודד לעובי 0.3 ס"מ, מופשר
• 1 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות מאוד
• 1/2 כוס סוכר חום
• 1 כף שטוחה קינמון טחון
• 4 כפות דבש או סילאן
• 50 גר' שבבי שקדים
• 1 ביצה טרופה להברשה

גלילה לראש העמוד