טארט פרג ודובדבנים
תבנית קוטר 24 ס"מ מומלץ קפיצית
עוגת פרג ודובדבנים מפוארת
לאוהבי פרג אני מציגה עוגה מושלמת.
טארט גבוה ומרשים במיוחד!!
מלית-פטנט מעודנת ויציבה (ששומרת על טארט גבוה ויציב).
הדובדבנים מעניקים לטארט חמצמצות וצבע מושלם.
בבסיס הטארט בצק שדומה מאוד לבצק האלפחורס הרך.
יש כאן שילוש מופלא: מלית פרג מתוקה ויציבה, דובדבנים חמצמצים ורכות של עוגיית אלפחורס.
טארט גבוה ומרשים במיוחד!!
מלית-פטנט מעודנת ויציבה (ששומרת על טארט גבוה ויציב).
הדובדבנים מעניקים לטארט חמצמצות וצבע מושלם.
בבסיס הטארט בצק שדומה מאוד לבצק האלפחורס הרך.
יש כאן שילוש מופלא: מלית פרג מתוקה ויציבה, דובדבנים חמצמצים ורכות של עוגיית אלפחורס.
אופן ההכנה
- הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל מרכיביו, ומעבדים כ-3 דקות לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומניחים לצינון לשעתיים לפחות.
- מרפדים את תבנית התנור והתבנית העגולה בנייר אפייה בבסיס ומשמנים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול גדול בקוטר של כ-35 ס"מ ובעובי כ-4 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, על מנת ליצור שוליים גבוהים. אם נוצרים קרעים מתקנים אותם עם פיסות בצק קטנות.
- אוספים את שאריות הבצק ומרדדים לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא עד לשימוש.
- המלית: שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר והקינמון וקליפת הלימון המגוררת? ומבשלים על אש בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את הפרג, הקורנפלור והסולת, מערבבים ומבשלים כ 4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה מסמיכה. מסירים מהכיריים וממשיכים לערבב, כ-2 דקות, כדי לצנן מעט את המלית.
- מעבירים לקערה את העיסה, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בעדינות. מעבירים למקרר ומניחים לצינון של 7-8 דקות, עד שהעיסה הופכת נעימה למגע (אבל לא קרה).
- מחממים את התנור ל175 מעלות.
- יוצקים על הבצק את המלית (היא צריכה להגיע כ-1/2 ס"מ מתחת לקו העליון של הבצק) ומחזירים למקפיא.
- מוציאים מהמקפיא את עיגול הבצק המרודד, וקורצים ממנו עוגיות בכל צורה שאוהבים.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, ומסדרים מעליה את העוגיות כך שיכסו את מרבית המילוי.
- אופים 50-45 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-20 דקות. מעבירים למקרר ומצננים עוד כ-30 דקות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית. מגישים.
המרכיבים
לבצק
- 200 גרם חמאה
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 1 כוסות + 2 כפות (230 גרם) קורנפלור
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 120 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
למלית
- 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) חלב
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- קליפה גוררת מ-1 לימון
- 200 גרם פרג טחון, מומלץ טרי
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1/3 כוס + 1 כף (80 גרם) סולת
- 300 גרם דובדבנים קפואים מופשרים או משומרים ומסוננים
- להברשה: 1 ביצה טרופה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: לאישה