בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות כוכבים בשחור לבן

45-50 יחידות

עוגיות חמאה בני צבעים

עוגיות זו אצלי אהבה ממבט ראשון.
מעוגיות האלה אני לא יכולה להסיר את המבט.
הן לא רק טעימות הן יפיפיות ויקשטו לכם את משלוח המנות בחג.
יצירה מיוחדת להכנה גם עם הילדים.
העוגיות מרגישות לי כמו ריקוד עם כוכבים!!

סרטון הדרכה מלא ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק (ללא הקקאו) למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים חצי מהבצק מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד.. לבצק שנותר מוסיפים קקאו ומפעילים את מעבד המזון בפולסים עד שהבצק הופך כהה. עוטפים בניילון נצמד. מצננים את שני הבצקים במקרר במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. מחממים תנור ל 175 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  3. מרדדים את שני הבצקים למלבנים בעובי של כ 0.5 ס"מ. מומלץ להניח על נייר אפייה ולצנן במקרר חצי שעה. מכינים קורצן קטן או בינוני בצורה שאוהבים. קורצים צורות בשני הבצקים ומניחים אותם ממש ליד.  קורצים אותו מספר צורות משני הבצקים. בבצק הלבן ממלאים את החורים בבצק כהה ובכהה בדיוק להפך כך שנוצרים בצרים עם דוגמה. מרדים מעט מעל עם מערוך. מצננים שוב כ15 דקות במקרר או 5 דקות במקפיא וקורצים מהבצקים עוגיות גאומטריות נפלאות.
  4. סרטון לכל התהליך באינסטגרם שלי.
  5. מניחים על תבנית ואופים 8-10 דקות או עד שמזהיב מעט בקצוות.

טיפ ממיכל:

• משתמשים בקורצן שאוהבים (זה יוצא נפלא גם עם קורצן פשוט עגול). חשוב להכין קורצנים בשני גדלים (הם לא צריכים להיות אחידים בצורה – מה שיש בבית).
• את הבצק שנותר אפשר לרדד שוב וליצור עוגיות נוספות מהצורה שנוצרה – עוגיות בלאגן.
• בכל שלב שהבצק מתחמם מומלץ לעצור את התהליך ולצנן מעט במקרר.

עוגיות חמאה כוכבים

המרכיבים

לבצק

  • 200 גר' חמאה קרה
  • 1/2 2 + כף כוסות קמח (360 גר')
  • 1 ביצה
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 120 גר' אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (אם רוצים)

 

  • 1/2 1 כפות קקאו (15 גרם)

 

גלילה לראש העמוד