בלוג האוכל המומלץ michi

חיתוכיות פרג

כ 30 יחידות (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בגודל כ 25*25)

חיתוכיות פרג ושטרויזל

מתכון מתוק לאוהבי פרג מושבעים!!
חיתוכיות מושלמות במיוחד.
חיתוכיות נפלאות במילוי יציב במיוחד של פרג המורכב גם מפרורי ביסקוויטים שנותנים טעם מתוק ומראה מושלם בחיתוך.
מתכון מושלם למי שלא אוהב לטרוח על יצירת אוזני המן (רידוד קריצה וקיפול וצורה מדויקת).
זהו פטיפור פרג מעולה למשלוחי המנות ולחג.

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 3 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתים לפני השימוש.
2. מילוי פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב סוכר ודבש עד כשמגיע לרתיחה. מוסיפים את הפרג והביסקוויטים מערבבים במידה ולא מספיק לך מוסיפים עוד כפית דבש. מכבים את הגז ומוסיפים ביצה וגרידת תפוז. מצננים 1/2 שעה במקרר.
3. לציפוי :מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים עד לקבלת פרורי בצק. מעבירים לקופסא אטומה ומצננים במקרר לפחות שעה
4. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות).
5. ממשמנים את התבנית ומצפים בנייר אפייה בבסיס..מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לגודל המתאים לבסיס התבנית. מעבירים את הבצק ומהדקים היטב. ממלאים מעל את מילוי הפרג ומפזרים מעל פרורי בצק. . אופים כ30-35 דקות או עד שמזהיב מעט.
6. מצננים כשעה במקרר וחותכים לריבועים בגודל בינוני. נשמר כ 4 ימים במקרר או חודש במקפיא.

טיפ ממיכל:

במידה ונשארות שאריות מבצק הבסיס אפשר להכין מהן אוזני המן במילוי של ממרח שוקולד או כל ממרח שאוהבים

המרכיבים

• 90 גר' חמאה
• 1/2 1כוסות קמח (180 גר')
• 30 גר' שקדים טחונים (כף גדושה)
• 1 ביצה
• 1 כפית סירופ גלוקוז/תירס או דבש
• 80 גר' אבקת סוכר

למילוי פרג
• 200 מ"ל חלב או שמנת לבישול
• 100 גרם סוכר (3/4 כוס )
• 2 כפות דבש או סילאן
• 300 גרם פרג טחון
• 100 גרם פירורי ביסקוויט (2/3 כוס)
• 1 ביצה
• גרידת תפוז או לימון

לציפוי
• 120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
• 50 גר' סוכר חום בהיר (1/4 כוס)
• 50 גר' אגוזי מלך קצוצים (1/2 כוס)
• 140 גר' קמח (1 כוס)
• 1/4 כפית קינמון
• קורט מלח

גלילה לראש העמוד