בלוג האוכל המומלץ michi

ויניגרט לימון שום

1/2 ליטר

רוטב לסלט לימוני ומתוק

השבוע נגמר לי החומץ והחלטתי להכין וינגרט חדש עם בסיס לימון.
קלאסיקה עם טעם רענן של לימון נפלא.
תמיד מכינה חצי ליטר שיספיק לכמה סלטים משפחתיים.
הרי זה נשמר במקרר כמה שבועות.
לאוהבי וינגרט קצת פחות חמוץ ובכל זאת עם מתיקות נפלאה

אופן ההכנה

1. בבלנדר, במעבד מזון או בלנדר ידני טוחנים יחד את כל החומרים כדקה. מתבלים במלח ופלפל. מי שאוהב/ת יותר מתוק יכול להוסיף עוד סילאן (פחות חמוץ אפשר להוסיף מעט שמן ואפילו שמן זית).
2. חשוב שהרוטב יהיה מעט יותר מלוח, צריך לזכור שהוא גם ממליח את הסלט.
3. נשמר לפחות שבועיים בקירור.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף 1/3 מהשמן בשמן זית.
לרוטב יותר דומה לויניגרט מוסיפים כפית חרדל.

המרכיבים

• 300 מ"ל שמן קנולה (1/3 1 כוסות)
• 120 מ"ל לימון סחוט(1/2 כוס)
• 1 כף חומץ בלסמי מרוכז או 2 כפות חומץ בלסמי רגיל
• 80 מ"ל סילאן או דבש (כ1/3 כוס)
• 3-4 שיני שום
• מלח ופלפל גרוס

גלילה לראש העמוד