בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה האלים מדפי אורז

6-8 יחידות

מאפה יווני במילוי פטה אלוהי

ברגע שטועמים לא שואלים יותר מדוע קוראים לו מאפה האלים.
הפעם בגרסה מאוזנת עם דפי אורז קריספיים נפלאים ומעט אריסה שמתחברת בסוף בצורה מושלמת עם הדבש.
הקרנץ של דפי האורז לא נופל מהקרנץ של הפילו. מאפים שנחטפים בדקות.
טיפים חשובים לאפייה עם דפי אורז: מרככים אותם במים וביצה. אופים אותם זמן ארוך או בעצם עד שהופכים קריספיים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל190 מעלות מוד טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה ושטוחה (תואמת לגודל דף האורז) מערבבים יחד מים וביתה. בקערה קטנה מערבבים אריסה ושמן זית.
  3. מניחים בכל פעם 2 דפי ארז בנוזל כחצי דקה כך שיכסה לגמרי עד שמתרככים מעט. מוציאים ומעט מיבשים ע"י ניעור. מניחים את הדפים האחד על השני בהתאמה על משטח. מניחים במרכז גבינת פטה ומורחים משני צדדיה חצי כפית אריסה. מפזרים מעל קצת אורגנו ומקפלים את תידי הבצק למרכז כך שיעטפו את הגבינה מניחים על התבנית. מי שאוהב שכבה קריספית עבה עם הצד העבה יותר כלפי מעלה ובמידה ורוצים קריספיות מהירה עם הצד הדק כלפי מעלה. אופים 20-25 דקות או עד שמזהיב וקריספי למגע. ב8 הדקות האחרונות במידה ודף האורז לא השחים מעלים את הטמפרטורה ל 210 מעלות.
  4. שעוד חם מגישים עם דבש מעל וזה מושלם. יחד עם סלט טוב זו ממש ארוחה.

טיפ ממיכל:

רוצים מאפה שחום יותר הוסיפו למים ולביצה כף סילאן או לפי הכניסה לתנור הברישו בביצה טרופה מלמעלה.

המרכיבים

  • 1 חבילה דפי אורז עגולים או מרובעים (כ 16 דפים)
  • 500 גרם גבינת פטה (אפשר עם אחוז שומן נמוך) שאוהבים – פרוס לפרוסות בעובי שאוהבים ולא דק מידי
  • 360 מ"ל מים (1/2 1 כוס)
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-3 כפות אריסה חריפה או מתוקה (לפי הטעם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף אורגנו מיובש (אם רוצים)
  • 1/4 כוס דבש
גלילה לראש העמוד