בלוג האוכל המומלץ michi

מקלות בצק במילוי בצל מטוגן

כ 30 יחידות

מקלות במילוי בצל

מקלות בצק בקלי קלות.
מקלות בטעם של עוד שקל לעצב.
בצק שמרים נפלא במילוי בצל מטוגן ועשבי תיבול.
מקלות פרווה שיתאימו לכל שלב בארוחה שלכם!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, שמרים, מים ושמן. מתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח. לשים כ 10 דקות. אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד 3-4 כפות מים אם רך מידי מוסיפים כף קמח.
  2. מתפיחים  מכוסה  כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
  3. . למילוי: במחבת בינונית מחממים שמן זית ומטגנים על אש בינוני את הבצל כ 5-6 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פטרוזיליה ומטגנים עוד כדקה יחד. מתבלים במלח ופלפל ומשהים במקרר עד לשימוש.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשתיים. מרדדים כל חלק למלבן 25*35 ס״מ. מצפים חצי מהמלבן לאורכו במילוי ומקפלים לשניים. מהדקים את הקצוות היטב ומהדקים עוד מעט עם מערוך. חותכים לרצועות ברוחב 1.5 ס״מ. מעבירים לתבנית ברווחים של כ 3 ס״מ. אל תפחדו אם המלית מעט תברח. אפשר למלא מעל למקלות בתבנית. מברישים בביצה ומתפיחים כ 15 דקות.
  6. מחממים תנור ל 185 מעלות טורבו.
  7. מברישים בביצה ואופים כ 15 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.
  8. כשהמקלות יוצאים חמים מהתנור מברישים אותם בציפוי. מומלץ לאכול טרי.

המרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות+כף)
  • 250 מ״ל מים ( 1 כוס+כף)
  • 1 כפית שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן ( 60 מ״ל)
  • 1 כפית מלח

למילוי

  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 בצל בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות( מומלץ בצלים לבנים וסגולים)
  • 1/ כוס פטרוזיליה. טרייה קצוצה דק
  • מלח ופלפל

לציפוי

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה שמערבבים עם 3 שיני שום כתושות, 1/4 כפית מלח ו 1/3 כוס שמן זית
גלילה לראש העמוד