בלוג האוכל המומלץ michi

בטטה אפויה עם רוזמרין

תבנית תנור

בטטה אפויה אקסטרה קריספית


חצאי בטטות שאופים בקלות הפוכות עם רוזמרין קריספי ממש כמו צ׳יפס טוב.
רכות מתקתקות ועם אקסטרה טעם מהרוזמרין.
המתכון שנותן לרוזמרין במה מושלמת.
תוספת סופר יפה וטעימה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות בטורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. יוצקים 1-2 כפות שמן זית בהתאמה לגודל הבטטה. מפזרים מעל מלח, פלפל ומעט צ׳ילי. מניחים גבעול רוזמרין התואם באורכו לבטטה החצויה. מניחים מעל את הבטטה הפוכה ומהדקים מעט לתבנית. חוזרים על התהליך וממלאים את התבנית.
  3. אופים כ 15-22 דקות או עד שהבטטה רכה לגמרי ( תלוי בגודל). מוציאים מהתנור משהים כשתי דקות. הופכים ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

עובד גם עם טימין ומרווה ואפילו בלי הרוזמרין.

המרכיבים

  • 4-5 בטטות יחסית קטנות חצויות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית צ'ילי מיובש( אם רוצים קצת חריפות)
  • 10 גבעולי רוזמרין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
גלילה לראש העמוד