אגסים ביין אדום במילוי קרם שקדים ואפויים בפילו
תבנית שקעים בגודל מאפינס
8 מנות
מיני טארט אגסים וקרם שקדים
כל הטוב הזה בתוך עטיפת פילו.
מנה שנועדה להרשים שווה את ההשקעה.
מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
אופן ההכנה
1.שמים את החמאה בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כדקה עד שהיא מבהירה. מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים וממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כדקה. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומוודאים שהן נבלעות בקרם לפני שמוסיפים עוד אחת. מוסיפים את הקמח ואת הרום ומקציפים עוד כדקה, עד לקבלת קרם אחיד.
2.קולפים את האגסים משאירים את הגבעול ליופי. לסיר בינוני מיוצקים 1 כוס סוכר, בקבוק יין, תבלינים ואגסים קלופים. מוסיפים מים כך שהאגסים יכוסו לגמרי.
3.מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים ומבשלים על אש בינונית כ 35 דקות או עד שהאגסים מתרככים לגמרי. אפשר להכין יומיים מראש.
4.מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות). בתחתית האגס בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים ומעט מבשר האגס שמסביב כך שנוצר חור ממלאים בשתי כפיות קרם שקדים. פותחים שני עלים של פילו ומורחים בחמאה מומסת, חותכים למרובעים מעט גדולים מהשקעים של התבנית. מניחים את העלים במרכז ומעל את האגס בממולא. אופים כ 15-20 דקות או עד שמזהיב.
5.מומלץ להגיש חם. נשמר יומיים במקרר.
טיפ ממיכל:
1.יין הבישול הופך בקלות לרוטב למנה ע"י הרתחתו (כ 10 דקות) וצמצום חצי מהנוזלים לרוטב סמיך יותר ומתוק.
2.קרם השקדים שנותר אפשר להקפיא לשימוש חוזר.