בלוג האוכל המומלץ michi

תפוחים ממולאים ואפויים

6 סועדים

תפוחים ממולאים בקרם שקדים

מתכון נוסטלגי שמחביא בתוכו הפתעה – הנשק הסודי של הקונדיטוריה.
גרסה מעט מעודנת מהגרסה הרגילה של מילוי בצימוקים בלבד.
במתכון זה בסיס מילוי הוא החלק המעניין במתכון – קרם השקדים.
קונדיטורים מקצועיים אוהבים אותו ובבית מומלץ להכיר אותו (ולהשאיר תמיד מעט ממנו במקפיא).
טעמו מזכיר מאוד מרציפן והוא משמש למלית שנאפית בקלות , יציבה למגע והכי חשוב נמסה בפה ובעלת טעם משכר.
מעדן שהוא בעצם נשק סודי אמיתי בקונדיטוריה.
את הקרם המוכן אפשר לאחסן עד שבוע במקרר ועד חודשיים מומלץ בכלי אטום במקפיא. לפני השימוש מניחים אותו לשעתיים הפשרה במקרר.

אופן ההכנה

1.שמים את החמאה בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כדקה עד שהיא מבהירה. מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים וממשיכים להקציף במהירות בינונית עוד כדקה. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומוודאים שהן נבלעות בקרם לפני שמוסיפים עוד אחת. מוסיפים את הקמח ואת הרום ומקציפים עוד כדקה, עד לקבלת קרם אחיד.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מוציאים את ליבת התפוח כך שנוצר חלל רחב במרכז התפוח. בקערה בינונית מערבבים קרם שקדים עם צימוקים, פיסטוקים וחמוציות. ממלאים כל תפוח במילוי ומניחים על תבנית משומנת בחמאה.
3.יוצקים מעל התפוחים יין לבן ואופים 25-30 דקות או עד שהתפוחים מזהיבים ומתרככים. מגישים חם.
4. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

עוד קצת על שימושי קרם שקדים – מילוי לגלילה אפויה של בצק עלים או בצק פריך, בסיס מדהים לטארט שיכול לחסוך את האפייה העיורת ולהוסיף שכבה של טעם. מלוי מצוין לכל סוגי עוגות השמרים אישיות וגדולות (גם קראוסונים כמובן).

המרכיבים

• 8-10 תפוחים בגודל בינוני
• 200 גרם חמאה, רכה
• 200 גרם אבקת סוכר
• 200 גרם שקדים טחונים דק
• 2 כפות קמח
• 4 ביצים
• 1 כף רום (או אלכוהול אחת שאוהבים)
• 1/4 כוס צימוקים (60 גר')
• 1/4 כוס פיסטוקים קלופים קלויים חתוכים מעט (50 גר')
• 1/4 כוס חמוציות חתוכות (60 גר')
• 1 כוס יין לבן
• 1 כף חמאה בטמפרטורת החדר

גלילה לראש העמוד