בלוג האוכל המומלץ michi

אגוזי קשיו מסוכרים

300 גרם

קשיו מסוכרים בקרמל מלוח

אגוזי קשיו בטעם קרמל מלוח זו התמכרות אמיתית.
חטיף מתוק שהיה להיט אצלי בבית כחטיף מתוק וכתוספת למאכלים וכמובן לסלטים.
מעדן נפלא שנשמר בטמפרטורת החדר כמה חודשים.
פשוט פצצת אנרגיה מתוקה מושלמת!!

אופן ההכנה

1. מכינים מגש ם נייר אפייה בסיר בינוני מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים קשיו וממשיכים לבשל על אש גבוה בינונית תוך כדי ערבוב. בועות המים מתחילות להיות צפופות יותר עד שהסוכר הופך לאט לאט לקרמל (כ 5 דקות). מורידים מהאש ויוצקים לנייר אפייה משומן כך שהקשוי יהיו כמה שיותר מופרדים. מצננים כ 15 דקות. שוברים/מפרידים את הקשיו.
2. מאחסנים בכלי אטום עד חודשים במקום מוצל וקריר.

טיפ ממיכל:

• כשמשתמשים בקשיו טבעי לא מומלח. בשלב לפני קרמל הסוכר והמים הופכים חוליים מהשלב הזה מחכים עד ש2/3 מהמסה הופכת לקרמלית (חום בהיר – אפשר שחלק קטן יישאר חולי) ואז יוצקים לנייר האפייה.

המרכיבים

• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 1/2 כוס מים פחות כף (100 מ"ל)
• 200 גר' אגוזי קשיו קלויים ומומלחים
למי שרוצה אגוזים טבעים עברו לטיפ שלי

גלילה לראש העמוד