בלוג האוכל המומלץ michi

סמאש בורגר

ל 4 יחידות

בורגר קריספי במיוחד הסמאש בורגר

הכירו את ההמבורגר הכי ממכר שיש – הסמאש בורגר.
לפני שמתחילים, 3 טיפים לסמאש בורגר מושלם:
1. לקנות בשר בטחינה גסה – טחון פעם אחת בלבד
2. ללוש את הבשר כמה שפחות, כדי לא לפתוח את החלבון וכך להשאיר את הבשר במרקם גס יותר ובטעמו המקורי
3. לקנות בשר איכותי – אין כאן כמעט תיבול ולכן איכות הבשר סופר חשובה
המבורגר מדהים שמניחים על פלנצ'ה לוהטת בגריל ובעזרת מרית רחבה או כלי ייעודי מועכים היטב.
בעל טעם צלוי ונפלא ששומר על העסיסיות גם אחרי המעיכה. אני אוהבת אותו בשכבה כפולה בתוך הלחמנייה, הכי מושחת שיש. תתכוננו להתמכר .
אני אוהבת למלא 2 קציצות קריספיות בלחמנייה עם המון רטבים.
מתכון מצולם כאן בעמוד!!
בשיתוף Weber ישראל, מבית ניין מוצרי צריכה – היבואן הרשמי.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד כולל המלצת ההרכבה וההגשה שלי.

אופן ההכנה

1. מערבבים את הבשר עם מלח ופלפל. יוצרים כדורים בגודל של כ- 120 גרם (קצת יותר גדול מכדור פינג פונג). מחממים את הגריל עם רשת הפלנצ'ה לחום הגבוה ביותר
2. חותכים נייר אפייה לרבוע בגודל 15*15. משמנים מעט את הפלנצ'ה.
3. כאשר הגריל חם מניחים את הכדורים על הפלנצ'ה. אחרי כחצי דקה מניחים עליהם את נייר האפייה ובעזרת מרית רחבה ויחסית כבדה לוחצים את הכדורים עד שנוצר המבורגר בעובי כ 0.6 מ"מ. מסירים את הנייר.
צולים כ- 3 דקות מצד אחד. הופכים, מתבלים במלח ופלפל וצולים עוד 3 דקות מהצד השני.
4. ליד ההמבורגר מטגנים את הבצל עד להזהבה ומתבלים במלח. על רשת הגריל צורבים מעט את פנים הלחמניות.
5. הרכבה: מניחים את בסיס הלחמנייה ומורחים עליה מיונז וקטשופ, מעל מניחים 2 עלי חסה ו-2-3 פרוסות עגבנייה. מניחים סמאש בורגר ראשון, מעט גרמולטה, בצל מטוגן וסמאש בורגר נוסף. מסיימים ברטבים נוספים וסוגרים עם החצי השני של הלחמנייה. אפשר לחצות או לאכול שלם. תיזהרו זה ממכר.

המרכיבים

• 500 גרם בשר טחון פעם אחת בלבד
• 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
• לחמניות המבורגר
• 4-6 עלי חסה
• 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
• רטבים שאוהבים: אני השתמשתי בקטשופ שערבבתי עם מיונז, רוטב ברבקיו וגרמולטה (פטרוזיליה, שום ולימון)
מתכון לגרמולטה בבלוג
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד