בלוג האוכל המומלץ michi

צ'פאטי – לחם שטוח

8 יחידות בקוטר 20-22 ס"מ

לחם הודי במחבת - צ'פאטי

הבן דוד ההודי של הטורטייה.
אפשר להכין אותו ממגוון רחב של קמחים ומעולה עם קמח מלא.
לחם שטוח ללא שמרים, קל להכנה ומתאים לכל תבשיל וממרח.
הפוסט מוקדש לג'ינסי המדהימה שטיפלה בחמותי.
היא הגיעה אלינו מקארלה בהודו ונכנסה לנו ללב הכי עמוק שאפשר.
היא אהבה במיוחד לארח ולשוחח.
תמיד היה אצלה על השולחן צ'פאטי גם עם השניצל של סבתא פנינה.
היא הקפידה להכין אותו טרי ממש ברגע שהינו מודיעים שאנחנו בדרך!!
היא לימדה אותי את הקסם הגדול שיש בלחם שטוח במחבת ובכלל על המטבח ההודי ונפלאותיו.
לחם סופר פשוט וטעים מ 3 מרכיבים כולל מלח!!
סרטון הדרכה להכנת הצ'פאטי ממש כאן בעמוד!!
חשוב לדעת: קהילת ההודים בארץ קוראת לצ'אפטי בהאקרי – הצ'אפטי עבורם זה לחם מטוגן!!
מתכון לצ'אטני ירוק הודי בקישור:
l.michi.co.il/indianshog

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים קמח מלח ו 2/3 מכמות המים לבצק. מוסיפים מים במידת הצורך עד שנוצר בצק גמיש ולא רוטב מידי. לשים כ 4 דקות ומכסים ומשהים בטמפרטורת החדר כ 10 דקות.
  2. .יוצרים כ 8 כדורים שווים מהבצק ומרדדים לעיגולים גדולים בקוטר כ 20-22 ס"מ. בעובי 2 מ"מ.
  3. מחממים מחבת בינונית ללא שמן וצולים  את עיגול הבצק כ 2 דקות או עד שהשולים מתחילים להיפרד מהמחבת. הופכים ומטגנים עוד כ 2 דקות עד שנוצרים כתמים לבנים.
  4. מוציאים מהמחבת- שלב זה לא לחשוש – זה עובד- ומניחים על האש הפתוחה של הגז. הצ'פטי מתנפח ומשחים מעט. הצ'פאטי מוכן להגשה וכמובן לגלגול. אם משאירים עוד קצת במחבת הוא מתנפח (פחות מעל הגז) – למי שמפחד או יש לו כירה חשמלית.
  5. קישור לסרטון הכנה באינסטגרם.
  6. מתכון לסחוג הודי מעולה!!

טיפ ממיכל:

הכנתי את הצ'אפטי בתמונה עם מחצית קמח מלא כוסמין והמחצית השני קמח רגיל לבן.

צ'פאטי - לחם הודי

המרכיבים

  • 320 גר' קמח מלא/ רגיל /כוסמין מלא או רגיל ואפשר גם לערבב בין קמחים (1/3 2 פחות כף)
  • 170-200 מ"ל מים (2/3 כוס מים ועד עוד 3 כפות)
  • 1/2 כפית מלח
גלילה לראש העמוד