בלוג האוכל המומלץ michi

סלט חסה חגיגי עם קייל ופקאנים

ל 4-5 סועדים

סלט חסה עם קייל "קרנצ'י" אפוי

אחרי שנים ארוכות של עבודה בתחום המזון והסעדה של עשרות אלפי אנשים, אני מכתירה את רוטב הויניגרט-דבש כאהוב ביותר על הישראלים. הוא מושלם במיוחד עם הסלט החגיגי הזה, עם הקראנץ' הבריא של הקייל האפוי. הכמות שבמתכון מניבה כחצי ליטר רוטב, ומספיקה ל-3-2 סלטים, אבל זה בסדר: תמיד צריך עוד ממנו במקרר!

טיפ: אם אתם אוהבים מתוק אתם יכולים להגדיל את כמות הדבש, רק אל תשכחו שבסופו של דבר לא מדובר בקינוח…

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה גדולה את רצועות הקייל, מוסיפים את השמן, מתבלים במעט מלח ומערבבים. מסדרים בצפיפות בתבנית.
3. אופים 5-8 דקות, עד שהקייל מזהיב מעט ומתקשה. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
4. הרוטב: שמים בקערת הבלנדר או מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים כדקה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
5. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מסדרים את עלי החסה השטופים, הקייל, הצנוניות והפקאנים. מוסיפים 6-8 כפות רוטב ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט רוטב. מגישים מייד.

סלט חסה וקייל אפוי

המרכיבים

  • עלים מ-2 ראשים (כ-400 גרם) חסה סלנובה, שטופים
  • 1 ראש קייל, שטוף וחתוך לרצועות עבות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 4 צנוניות קטנות, פרוסות
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן אפשר גם אגוזי פקאן מסוכרים

לרוטב:

  • 300 מ"ל (1/3 1 כוסות) שמן קנולה
  • 90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)
  • 1 כפית גדושה חרדל, מכל סוג שאוהבים
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש (ברור שאפשר להחליף את הדבש בסילאן)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 2-1 שיני שום

 

גלילה לראש העמוד