בלוג האוכל המומלץ michi

פלפלים ממולאים

ל 6 סועדים

פלפלים במילוי בשר ואורז

אני מכינה לפחות פעמים בחודש סיר גדול של פלפלים זו מנה קבועה שהבנות של מאוד אוהבות ומחממות יום יומיים אחרי במיקרוגל עם הרבה רוטב (אגב הרוטב תמיד נגמר ראשון).
זה מהמתכונים הנפלאים שמכינים וכל חימום נוסף רק מוסיף טעמים למנה.
השיטה שלי בממולאים היא לבשל את האורז מראש ולערבב עם תבלינים טריים וחלק מהרוטב וכך אני מכניסה טעמים מודגשים לפלפל והאורז יוצא רך במיוחד.

אופן ההכנה

1. מנקים את הפלפלים וחותכים את “המכסה” לרוחבו ומנקים את פנים הפלפל מגרעינים.
2. לרוטב: בקערה בינונית מערבבים רסק עגבניות עם 1/2 2 כוסות מים, שמן זית, קינמון ,פטרוזליה (1 כף), מלח ופלפל. מערבבים היטב
3. למילוי: במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הבשר הטחון עד שהוא עשוי לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. בסיר בינוני מחממים 1 כף שמן זית ומטגנים יחד עם הכמון . מוסיפים את האורז ומעליו 450 מ”ל מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה מכוסה כ 20 דקות. מערבבים את האורז עם פטרוזיליה , 1/4 כוס מהרוטב, בשר טחון וגרידת לימון ומערבבים. מתקנים תיבול וממלאים היטב את הפלפלים (לוחצים מעט את המילוי פנימה).
4. להרכבה: מסדרים את הפלפלים בסיר גדול ושופכים את הרוטב מעל הפלפלים. מכסים כל פלפל במכסה המתאים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד שעה ורבע על אש נמוכה עד שהפלפלים רכים לגמרי. מגישים חם.
5. נשמר כ 3 ימים במקרר כל חימום נוסף רק מוסיף למנה

המרכיבים

• 7-9 יחידות פלפלים בכל מיני צבעים (אני אישית מעדיפה אדום וצהוב)

למילוי
• 300 גר’ אורז (1 כוס גדולה)
• 2 שמן זית
• 1 בצל אדום חתוך דק
• 1 שן שום קטושה
• 400 גר’ בשר בקר טחון
• 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה (אם אוהבים אפשר בהחלט יותר)
• 1 כפית כמון
• 1 גרידה מלימון אחד
• 1/4 כפית קינמון
• 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
פורסם ב: בספר “הממולאים שלי”
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד