בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה ברוטב אפונה ירוקה

4-5 סועדים

פסטה ברוטב ירוק

רוצים לחדש את רוטב הפסטה שלכם?!!
תשכחו את רוטב העגבניות: הרוטב ירוק שצובע לגמרי ירוק חזק את הפסטה והטעם פשוט נפלא ורענן.
חייבים לנסות!

אופן ההכנה

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה ושוטפים היטב במים קרים. מניחים בטמפרטורת החדר. מניחים את פרחי ברוקולי או ראשי האספרגוס בקערה קטנה ומכסים לשתי דקות במים רותחים. מעבירים למים עם קרח עד לשימוש
2. במחבת גדולה מחממים חמאה מטגנים את האפונה כשתי דקות , מוסיפים יין לבן ועל אש גבוה מאדים שליש מהנוזלים (כדקה וחצי רתיחה) מוסיפים שמנת ומביאים שוב לרתיחה. מעבירים לבלדר וטוחנים יחד. מתבלים במלח,פלפל ואגוז מוסקט. מחזירים למחבת, מוסיפים פסטה ומערבבים. מוסיפים פרחי ברוקולי או אספרגוס (אם רוצים – הרוטב לבד גם מספיק) ומחממים כשתי דקות. מגישים חם עם פרמזן בצד.
3. נשמר יומיים במקרר.

המרכיבים

• 1 חבילה פסטה קצרה (400 גרם)
• 1 כף חמאה או שמן זית
• 1/4 כוס יין לבן
• 1 מיכל שמנת לבישול או כוס חלב
• 1/2 חבילה אפונה עדינה קפואה מופשרת (300 גר') אן טרייה או מקופסא
• 1/4 כפית אגוז מוסקט
• 200 גר' ברוקולי או אספרגוס טרי – אם רוצים (ברוקולי מופרד לפרחים / אספרגוס הראשים באורך כ 5 ס"מ)
• מלח ופלפל
• 50 גר' פרמזן מגורר (אם רוצים לקישוט)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד