בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות פיצוחים

30-35 עוגיות

עוגיות בצק פריך עם פיצוחים

מי לא אוהב פיצוחים?
עוגייה שמשלבת מתוק בבצק ומלוח מהפיצוחים, מושלם לטו" בשבט!!
השילוב של מתוק ומלוח בעוגייה הזו הוא טבעי לגמרי.
הפיצוחים המומלחים מעל מדגשים את המתיקות הנעימה של העוגייה.
הגלוקוזה / סירופ תירס משמשת כמרכיב שנותן הגמישות לבצק , למי שאין אפשר להחליף בדבש או סילאן.
עוגיות פיצוחים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
2. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 2 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס"מ. קורצים מלבנים באורך 5 ס"מ ורוחב 2 ס"מ ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה . מפזרים את הפיצוחים מעל ומהדקם אל הבצק. אופים 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר. מעבירים לכלי אטום. נשמר כשבוע ימים בטמפרטורת החדר.

המרכיבים

לבצק
• 180 גר' חמאה
• 3 כוסות קמח (375 גר')
• 1 ביצה
• 1 חלמון
• 1 כף סירופ תירס או גלוקוז או דבש או סילאן
• 200 גר' אבקת סוכר (2 חבילות)
• 1 כף אבקת שקדים (אם רוצים)

• 1 ביצה טרופה להברשה

• 150 גר' תערובת פיצוחים קלויים קצוצה לפרורים גדולים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד