בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות פיצוחים

30-35 עוגיות

עוגיות בצק פריך עם פיצוחים

השילוב של מתוק ומלוח בעוגייה הזו הוא טבעי לגמרי.
הפיצוחים המומלחים מעל מדגשים את המתיקות הנעימה של העוגייה.
הגלוקוזה / סירופ תירס משמשת כמרכיב שנותן הגמישות לבצק , למי שאין אפשר להחליף בדבש או סילאן.
עוגיות פיצוחים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
2. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 2 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס”מ. קורצים מלבנים באורך 5 ס”מ ורוחב 2 ס”מ ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה . מפזרים את הפיצוחים מעל ומהדקם אל הבצק. אופים 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר. מעבירים לכלי אטום. נשמר כשבוע ימים בטמפרטורת החדר.

המרכיבים

לבצק
• 180 גר’ חמאה
• 3 כוסות קמח (375 גר’)
• 1 ביצה
• 1 חלמון
• 1 כף סירופ תירס או גלוקוז או דבש או סילאן
• 200 גר’ אבקת סוכר (2 חבילות)
• 1 כף אבקת שקדים (אם רוצים)

• 1 ביצה טרופה להברשה

• 150 גר’ תערובת פיצוחים קלויים קצוצה לפרורים גדולים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד