בלוג האוכל המומלץ michi

ספינג' ל3 ימי חג

לכ 40 יחידות

ספינג' מיוחד

נס פח הספינג'!!
כל המתכונים הטובים מתחילים מטעות.
לפני כמה שהים הכנתי ספינג' מקילו קמח …זה הכי קל בשקילה. הינו רק המשפחה הגרעינית ולא טיגנתי הכול. החזרתי למקרר בלי לחשוב יותר מידי ולמחר טיגנתי שוב והספינג' קיבל עוד יותר תשבחות.
הבצק תופח ומחמיץ מעט במקרר והופך לאיכותי יותר.
מאז אני מכינה קילו ומטגנת אותו במהלך 3 ימים כל פעם קצת באותו השמן.
טוב לקלוריות וממש משביח בטעם.
לחובבי מחמצת כמוני!!
הייתה פעם שמשכתי את הבצק 4 ימים ועדין יצא ספינג' משובח.

*הבצק שמחזיק ל 3 ימים מתוק פחות על מנת לאפשר לשמרים לתפוח לאט ובתהליך איטי יותר. מומלץ לפזר יותר סוכר מעל לספינג'.

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערת מיקסר קמח, שמרים, מים, סוכר ומלח (מניחים את המלח מרוחק מהשמרים או מוסיפים כחצי דקה לאחר תחילת הלישה). מתחילים לישה בעזרת וו לישה. לשים את הבצק במהירות בינונית כ 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד. הבצק יתקבל נוזלי. מעט
2. מכסים בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח. מערבבים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח (אם מדובר על תפיחה ארוכה יותר לפני שהאורחים מגיעים מומלץ להתפיח במקרר).
3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (165 -170מעלות). בידיים משומנות לוקחים מעט מהבצק יוצרים עיגול בקוטר 8 ס"מ עם חור במרכז. מניחים בזהירות בשמן החם. ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן), תוך כדי השגחה על הספינג'ים בסיר. מטגנים את הספינג 2 דקות מכל צד.
4. מוציאים את הספינג' לנייר סופג . טובלים בסוכר או מפזרים מעל אבקת סוכר.
5. את יתרת הבצק מכסים היטב ומעבירים למקרר. מחזיק במקרר כ 3-4 ימים.

טיפ ממיכל:

כמובן שאפשר גם להכין באותו יום את כל הבצק !!

ספינג' מיוחד

המרכיבים

• 1 ק"ג קמח
• 800 מ"ל מים (1/3 3 כוסות)
• 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם יבשים
• 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
• 1 כפית מלח

• 100 גרם אבקת סוכר או 70 גרם (1/3 כוס) סוכר ואפשר לערבב עם כפית קינמון

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד