בלוג האוכל המומלץ michi

מק אנד צ'יז עם ערמונים

בתבנית 30*30 או תבנית חסינת חום אובלית/ עגולה בינונית
ל 4-5 סועדים

פסטה אפויה עם ערמונים

מנה חורפית מפנקת במיוחד עם ערך!!
מנה מעולה לבישול שאריות פסטה מגוונות.
מבשלים כ 7-8 דקות את כל הפסטות במים, בגלל האפייה הנוספת בבשמל כל הפסטות מתרככות ונאפות יחד באופן אחיד עם הרוטב והגבינה.
הערמונים האפויים בפסטה מוסיפים לפסטה יחוד חורפי נפלא.
אגב אפשר למתכון הזה להשתמש בפסטה מבושלת שנותרה במקרר (ללא רוטב כמובן).

אופן ההכנה

1. משמנים את התבניות ומחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מבשלים את הפסטות במים רותחים מעט מומלחים 8 דקות (לפסטות מגוונות) או לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. שוטפים במים קרים במסננת ומניחים בצד.
2. לרוטב: בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבב ולחמם יחד כדקה. מוסיפים חלב ומבשלים תוך כדי ערבוב במיוחד בשוליים עד שהרוטב מסמיך ומגיע לרתיחה. מוסיפים גבינת מוצרלה ואגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים מעט ומוסיפים את הפסטה והערמונים. מערבבים יחד ומעבירים לתבנית ומפזרים מעל פרמזן. אופים 20-25 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם בתבנית.

המרכיבים

• 100 גר' ערמונים בוואקום חתוכים גס
• כ 400 גר' פסטה מכל הסוגים שנותרו בבית – מיקס או שקית פסטה אחידה קצרה
• 3 כפות קמח
• 70 גר' חמאה
• ½ 2 כוסות חלב
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• 50 גר' מוצרלה מגוררת
• 50 גר' פרמזן מגורר

גלילה לראש העמוד