בלוג האוכל המומלץ michi

קיש פילו אישי במילוי קישואים ועגבניות שרי

12-14 יחידות

מיני קיש פילו במילוי ירקות וגבינה מלוחה

מזמינים אורחים בחג?
זה מאפה מושלם לערב חגיגי!!
הכי מפנק לאירוח הוא קיש אישי וצבעוני בשילוב של ירקות וגבינה מלוחה.
הפילו הוא בצק מושלם למשימה, דק "קריספי" ובזמן ההכנה שלו אנו שולטים בכמות השמן בתוכו.
פילו הוא בצק שתמיד חשוב שיהיה במקפיא ומתאים למאפים מתוקים ומלוחים.
בצק דק במיוחד שבאפייה הופך קרנצ'י ומבליט את טעם המילוי שמלווה אותו.
חשוב לשמור על בצק הפילו לח ולכן מומלץ בזמן העבודה לכסות אותו במגבת לחה.
ברגע שהברשנו את הבצק בשומן הוא מוגן וישמר לח עד אפייה.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני ( 190 מעלות). על מגש משומן היטב מניחים את העגבניות ומתבלים במלח ועלי טימין. אופים כ 15 דקות או עד שהעגבניות מתככצות מעט ומזהיבות מעט. מצננים בטמפרטורת החדר.
2. מורחים 3 דפי פילו קלות בשמן זית ומניחים אחד על השני . חותכים אותם ל 9 ריבועים שיתאימו לשקעים שבתבנית. ממלאים את התבניות בדפים ומהדקים לצדדים. וחוזרים על הפעולה עם 3 דפים נוספים.
3. בקערה בינונית מערבבים מיכל השמנת/חלב וביצים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מתבלם בחצי כפית מלח, מוסקט ומעט פלפל.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות). ממלאים כל שקע בקישואים ועגבניות כמעט עד בסוף. יוצקים מעל בזהירות מהבלילה עד שכל השקעים מלאים. מפזרים מעל גבינה ואופים כ 15-20 דקות או עד שהמילוי התיצב לגמרי והבצק הזהיב.
5. נשמר שלושה ימים המקרר או חודש במקפיא. מחממים בחום בינוני 150 מעלות כ 10 דקות לאחר הפשרה.

המרכיבים

• 1 חבילה דפי פילו (500 גר')
• 2 יחידות זוקיני או קישוא מגוררים גס
• 100 גרם עגבניות שרי חצויות
• 1 ענף טימין (אם רוצים)
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 מיכל שמנת לבישול או חלב
• 100 גרם גבינה מלוחה (מהסוג שאוהבים)מגוררת או מפוררת
• 3 ביצים
• 1/4 כפית אגוז מוסקט

גלילה לראש העמוד