בלוג האוכל המומלץ michi

חלה מ 2 רצועות בלבד

2 יחידות בגודל בינוני

חלת פרצל (2 רצועות)

גיליתי ממש במקרה שבצק הפרצל ממש מושלם לחלות.
השם המקורי הוא בגרמנית ברצל brezel במעבר לצפון אמריקה ועם הפופולריות הפך לפרצל.
מה שכל כך נפלא במתכון הגרמני הוא שהפרצל יוצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ בטעם של ביגלה. התוצאה מקבלת בגלל הטבילה במים פושרים שלא עוצרת את התפתחות השמרים. מכאן שהוא התאים לי לגמרי לחלה של בסופ"ש.
במקום הטבילה בנוזל המיוחד הברשתי פעמיים את החלות וזה היה ממש זהה לטבילה.
הריח בבית היה משכר ומיוחד כאחד והטעם….
הכנתי שתי חלות בגודל בינוני. אגב גודל מושלם לנשנוש של אחת לפני הארוחה והשנייה במהלך הארוחה.
שתיהן חוסלו כמובן ביום אחד.
קליעה פשוטה מ2 רצועות בלבד הכי פשוט ויוצא תפוח ומיוחד.
סרטון הסבר לקליעה ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים לאט כדקה. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במהירות אטית עוד 9 דקות, לבצק אחיד ואלסטי. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק ל4 חתיכות. יוצרים מהם כדורים ומכסים ל15 דקות מנוחה. מגלגלים כל חתיכה לנקניק ארוך בקוטר 1 ס"מ ובאורך זהה. מניחים את שני הגלילים בצורת X. מתחילים מהגליל התחתון ופשוט יוצרים X מעל לגליל שמאונך לו. עושים אותו הדבר עם הגליל השני עד שקולעים לכל האורך. מהדקים את הקצוות מניחים את החלות בתבנית מרופדות בנייר אפייה, ומתפיחים עוד כשעה עוד עד שמכפיל את נפחו.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסודה עם הרותחים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי מוסיפים מים פושרים, סילאן ומערבבים. מברישים את החלות במים פעמים מכל הצדדים וזורים מעל מעט מלח.
5. אופים כ-20-25 דקות, עד שהחלות שחומות. מוציאים, מצננים ומגישים.

המרכיבים

• 3 כוסות וחצי +כף קמח לבן מומלץ קמח לחם (500 גרם)
• 7 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
• 1 כף סוכר
• 1/4 1 פחות 2 כפות מים (280 מ"ל)
• 20 גרם חמאה, מומסת אפשר להחליף למרגרינה או שמן
• 1 כפית מלח (5 גרם)
• לציפוי
• 30 גרם סודה לשתייה
• 1/4 כוס מים רותחים
• 4/3 כוס (180 מ"ל ) מים פושרים
• 2 כפות סילאן
• לקישוט: קצת מלח גס או פרג

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד