עראיס מצה בגריל
ל 5-6 יחידות
עראיס כשר לפסח
עראייס הכי קרנצ׳י שיש!
עם מילוי שדומה ל ״דונר״ הטורקי.
לא תאמינו כמה הוא מושלם.
כך מארחים על הגריל בחול המועד פסח!!!
בשיתוף עם ניין מוצרי צריכה היבואן ברשמי של weber בישראל.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
עם מילוי שדומה ל ״דונר״ הטורקי.
לא תאמינו כמה הוא מושלם.
כך מארחים על הגריל בחול המועד פסח!!!
בשיתוף עם ניין מוצרי צריכה היבואן ברשמי של weber בישראל.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- טובלים את המצות במים כדקה. מניחים בתוך מגבת לעוד 10 דקות או עד שהמצה מתרככת לגמרי. במידה והמצה לא רכה טובלים אותה שוב במים ומחזירים למגבת.
- במעבד מזון טוחנים יחד בצל, שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פלפל חריף וסילאן. מפעילים את המעבד כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון וטוחנים יחד למשחה אחידה. מתבלים במלח, תבלין שווארמה ופלפל.
- מחממים את הגריל לחום גבוה של כ-220 מעלות.
- חותכים בעזרת מספרים את המצה במרכז בדיוק עד לאמצע (כמו בסרטון). מורחים את המצה בעדינות ב2-3 כפות גדושות ממילוי העראיס על 3/4 מהמצה. מקפלים את הרבע ללא הבשר אל הרבע שמולו וממשיכים עוד פעמים עד שנוצר ריבוע מקופל. מורחים בשמן זית משני הצדדים.
- מניחים על הגריל. צולים כ 7-8 דקות מכל צד, מומלץ במכסה סגור. המצה צריכה להזהיב מאוד. במידה והמצה מתחילה להישרף מורידים את הלהבות.
- מוציאים לצלחת הגשה. מקשטים עם פטרוזיליה ומגישים עם רטבים שאוהבים.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין גם על מחבת פסים או בנינג'ה
המרכיבים
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים
- 2-3 שיני שום
- 1 פלפל חריף חצוי (לא חובה)
- 1 כפית תבלין שווארמה (לא חובה)
- 1 כף סילאן
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל
- 1/4 כוס שמן זית או שמן רגיל
- לרוטב: 2 עגבניות מגוררות שמערבבים עם כף סרירצ׳ה
- לקישוט כף פטרוזיליה קצוצה