בלוג האוכל המומלץ michi

עראיס מצה בגריל

ל 5-6 יחידות

עראיס כשר לפסח

עראייס הכי קרנצ׳י שיש!
עם מילוי שדומה ל ״דונר״ הטורקי.
לא תאמינו כמה הוא מושלם.
כך מארחים על הגריל בחול המועד פסח!!!
בשיתוף עם ניין מוצרי צריכה היבואן ברשמי של weber בישראל.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. טובלים את המצות במים כדקה. מניחים בתוך מגבת לעוד 10 דקות או עד שהמצה מתרככת לגמרי. במידה והמצה לא רכה טובלים אותה שוב במים ומחזירים למגבת.
  2. במעבד מזון טוחנים יחד בצל, שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פלפל חריף וסילאן. מפעילים את המעבד כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון וטוחנים יחד למשחה אחידה. מתבלים במלח, תבלין שווארמה ופלפל.
  3. מחממים את הגריל לחום גבוה של כ-220 מעלות.
  4. חותכים בעזרת מספרים את המצה במרכז בדיוק עד לאמצע (כמו בסרטון). מורחים את המצה בעדינות ב2-3 כפות גדושות ממילוי העראיס על 3/4 מהמצה. מקפלים את הרבע ללא הבשר אל הרבע שמולו וממשיכים עוד פעמים עד שנוצר ריבוע מקופל. מורחים בשמן זית משני הצדדים.
  5. מניחים על הגריל. צולים כ 7-8 דקות מכל צד, מומלץ במכסה סגור. המצה צריכה להזהיב מאוד. במידה והמצה מתחילה להישרף מורידים את הלהבות.
  6. מוציאים לצלחת הגשה. מקשטים עם פטרוזיליה ומגישים עם רטבים שאוהבים.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם על מחבת פסים או בנינג'ה

המרכיבים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 2-3 שיני שום
  • 1 פלפל חריף חצוי (לא חובה)
  • 1 כפית תבלין שווארמה (לא חובה)
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס שמן זית או שמן רגיל

 

  • לרוטב: 2 עגבניות מגוררות שמערבבים עם כף סרירצ׳ה
  • לקישוט כף פטרוזיליה קצוצה
גלילה לראש העמוד