בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה באסקית קינמון

18-22

עוגת גבינה קרמית - באסקית עם קינמון

לא תאמינו מה כף קינמון עושה לעוגת גבינה?!
עוגת גבינה באסקית היא עוגת גבינה קרמית ורכה במיוחד שקל מאוד להכין.
בעוגה הזו לא צריך הקפיד על כלום, עוגת הגבינה הכי לא מסובכת שיוצאת מושלמת.
אני ממליצה להכין אותה בתבנית בקוטר קטן יחסית.
היא יוצאת יפה ומהודרת במיוחד.
עוגה עשירה שמומלץ לאכול בפרוסות קטנות.
כל ביס הוא ממש חוויה.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל 220 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומרפדים בשני ניירות אפייה מעט מקומטים מהדקים לבסיס ולשוליים.
2. בקערת מערבבים גבינה סוכר וביצים כדקה עם מטרפה. מוסיפים שמנת ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים קמח, קורנפלור, תמצית וניל וקינמון. מערבבים עד שכל הגושים נעלמים. יוצקים לתבנית (במידה ונותרו גושים מעבירים דרך מסננת).
3. אופים 30 דקות. מורידים את החום ל 185 וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות או עד שהעוגה יציבה מרכז (משקשקים מעט את התבנית לבדיקה). מצננים מעט את התנור (פותחים את דלת התנור ל 2 דקות) ומשאירים כחצי שעה בתנור חמים. מעבירים למקרר לפחות ל 6 שעות. מומלץ ללילה לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

1. העוגה בתמונה אפויה בתבנית קוטר 18, קוטר התבנית יקבע את גובה העוגה.
תבנית 18 מושלמת לעוגה הקרמית והעשירה הזו.
2. לעוגה ללא גלוטן אפשר להחליף את הקמח בעוד כף קורנפלור.

המרכיבים

• 2 מיכלים גבינה שמנת (מומלץ מעל 20%) 400 גרם
• 4 ביצים גודל L
• 3/4 כוס סוכר – 150 גרם
• 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
• 1 כף קמח – 10 גרם
• 2 כפות קורנפלור – 20 גרם
• 1 כפית תמצית וניל משובחת או מחית וניל
• 1 כף קינמון טחון

גלילה לראש העמוד