בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד פרווה

22-24 ס"מ מומלץ תבנית קפיצית

עוגת שוקולד חגיגית - פרווה

תשמרו כי תמיד צריך עוגת שוקולד סופר רכה שהיא גם פרווה.
פרווה, בחושה, מצופה וקלה להכנה, שמכינים עם קקאו ושוקולד מהיר יחד.
טיפ: לגרסת הילדים אפשר להחליף חצי מאבקת הקקאו שבעוגה, ואת כל אבקת הקקאו שבציפוי, באבקת משקה בטעם שוקו

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות טורבו. משמנים את התבנית מניחים נייר אפייה בגודל התבנית בבסיס
2. שמים בכלי מתאים את השוקולד וממסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן-מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק.
3. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, השמן, המים (או החלב הצמחי) והשוקולד המומס וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה וטורפים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
4. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכז למגע. מוציאים ומניחים לצינון למשך כ-15 דקות.
5. בינתיים, מכינים את הציפוי: שמים בסיר בינוני את השוקולד והשמן ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את המים ואבקת הקקאו ומערבבים לאיחוד. יוצקים את הציפוי על העוגה. בעזרת מרית, מצפים את פני העוגה ומאפשרים לשוקולד לזלוג על הדפנות. אם רוצים, בוזקים אבקת קקאו. מגישים.

טיפ ממיכל:

העוגה מעולה עם כל ציפוי שאוהבים וגם בלי ציפוי

המרכיבים

• 50 גרם שוקולד מריר, חתוך גס
• 3 ביצים בגודל L
• 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
• 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
• 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים או חלב צמחי
• 1/2 2 (350 גרם) קמח
• 2/3 כוס (90 גרם) אבקת קקאו
• 1 שקיק (10 כרם) אבקת אפייה
לציפוי
• 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
• 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
• 2 כפות (20 גרם) סוכר
• 3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו
• 3 כפות מים

אפשרות לזרייה: 1 כף אבקת קקאו

גלילה לראש העמוד