עוגת ספירלה בקלות
תבנית בקוטר 22-24 ס"מ
עוגה בחושה עם ספירלת קרמל
אין צורך במיקסר ולא צריך להקפיד על סדר המרכיבים – פשוט מערבבים קלות.
מעל מזלפים ריבת חלב (ואפשר גם עם שקית עבה במקום שקית זילוף ) בעיגולים ממש ספירלה על פני העוגה.
באפייה נוצר הקרמל הטעים בעולם באחריות.
לסיכום עוגה מעלפת, מרשימה ומלמעלה נראית כמו שבלול שמרים ענק.
זו עוגה שכולם יכולים להכין ואין צורך בניסיון קודם במטבח.
עוגה סופר קלה – שימו לב כמה אופן ההכנה קצר!!
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי העוגה בעזרת מטרפה גדולה או כף עץ לבלילה אחידה ולא מעבר.
2. מחממים תנור ל175 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומומלץ לרפד את הבסיס בנייר אפייה.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פני העוגה בעזרת מרית. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף וחותכים חור בקוטר כ 3 מ"מ. מזלפים מעל העוגה ספירלה מהחוץ לפנים ברווחים של כ 1.5 ס"מ. מזלפים לאט כדי שהפס יהיה רחב מספיק.
4. אופים כ 40 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
5. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
טיפ ממיכל:
1. למי שאוהב/ת עוגות גבוהות המיוחד מומלץ לאפות אותה בתבנית בקוטר 20 ס"מ.
בצילום היא נאפתה בתבנית קוטר 22 ס"מ.
2. חשוב להקפיד לא לשים יותר מידי אבקת אפייה , זה יגרום לריבת החלב לשקוע.
3. אפשר פשוט להחליף את הקמח בקמח תופח.
4. במידה וריבת החלב פחות יציבה מומלץ לערבב עם כף קורנפלור על מנת שריבה לא תשקע מיד לתוך העוגה.
המרכיבים
• 150 גרם חמאה מומסת
• 4 ביצים
• 2 כוסות קמח + 2 כפות גדושה (310 גרם קמח)
•. 1 כוס סוכר (200 גרם)
• 2/3 שקית אבקת אפייה (כ 7 גרם)
• 1 מיכל שמנת חמוצה או יוגורט (200 גרם)
• 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
• 1 כפית תמצית ווניל (אני מעדיפה ממש משובחת)
• לציפוי
• 150 גרם ריבת חלב (1/3 מיכל) מומלץ יציבה
• 3 כפות אבקת סוכר