בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת מעוינים היער השחור

לתבנית מלבנית 30*35 או תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

מרובעי היער השחור

טעמי היער השחור הם טעם ילדות נפלא עבורי
עוגת שוקולד רכה שמזכירה בראוניז עם גבינה ודובדבנים.
מזכירה מאוד את היער השחור.
עוגה בחושה שמשלבת בתוכה עוגת גבינה!!
עוגת שוקולד גבינה גרפית מרהיבה עם ניחוח נפלא של חמיצות מתוקה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים את בסיס העוגה בנייר אפייה ומשמנים את השולים.
2. בסיר קטן ועל אש נמוכה מחממים יחד חאה ושוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים תוך כדי. מורידים מהאש. מעבירים את השוקולד לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם מטרפה לבלילה אחיד (אפשר גם במיקסר עם וו בלון במהירות בינונית). מעבירים לתבנית ומפזרים על הבסיס את הבלילה באופן אחיד בעזרת מרית.
3. בקערה נוספת מערבבים את מרכיבי בלילה הגבינה כד שמתקבלת בלילה אחיד.
4. מזלפים על פני העוגה פסים אלכסונים ברווח של כ 3 ס"מ לכל אורך התבנית ומעל הפסים מזלפים שוב באלכסון לכיוון המנוגד כך שיוצרו מעוינים.
5. מגלענים את הדובדבנים ומערבבים עם הקוניאק (רק אם רוצים). מניחים בכל מעוין דובדבן.
6. אופים 30-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
7. מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר מעל לקישוט.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את העוגה במקום עם דובדבנים עם פטל, אוכמניות , דובדבנים מקפוסא וגם פירות אדומים קפואים.

המרכיבים

לעוגה
• 150 גרם שוקולד מריר חתוך לטבליות
• 100 גרם חמאה
• 3 ביצים
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 2/3 1 כוסות קמח (250 גרם)
• 1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)
• 3 כפות קקאו (30 גרם)
• 6 כפות חלב אושמנת לבישול

לגבינה
• 1 מיכל גבינה (250 גרם)
• 1/2 מיכל שמנת חמוצה (100 מ"ל)
• 1/2 חבילה אינסטנט (40 גרם)
• 50 גרם אבקת סוכר (חצי חבילה)
• 1 ביצה

• 200 גרם דובדבנים
• 1/4 כוס קוניאק (אם רוצים)
• לקישוט 2 כפות אבקת סוכר

גלילה לראש העמוד