עוגת שוקולד צרפתית מוסית
תבנית 20-22 ס"מ
עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן
עוגת שוקולד אפויה לגמרי במרקם מוס במרכז.
עוגה ללא גלוטן עם ניחוח נעים של שקדים כך שמתאימה לגמרי לטו' בשבט.
היא דומה לבראוניז וקלילה בהרבה הודות לטכניקה של הקצפת ביצים.
במתכון המקורי יש הפרדת ביצים והקצפה כפולה אני פשוט קיצרתי את התהליך!!.
עוגת מוס שוקולד אפויה עם קרסט נפלא בקלי קלות.
סרטון הכנה מלא ממש כאן בעמוד!!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו או 190 בחום רגיל. משמנים תבנית אפייה. מומלץ לרפד את הבסיס בנייר אפייה. בסיר קטן ועל אש נמוכה. ממיסים יחד תוך כדי ערבוב חמאה ושוקולד (אפשר גם במיקרוגל בקערה מתאימה ובפולסים קצרים – מערבבים מעט אחרי כל פולס עד שנמס לגמרי). מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
2. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר 6 דקות על מהירות גבוהה. מתקבל קצף יציב ובהיר. מוסיפים שקדים טחונים וקולרנפלור ומקפלים בעדינות. יוצקים את השוקולד המומס לקצף וממשיכים בעדינות לקפל (שימו לא שיתערבב היטב להקפיד וערבב מבסיס הקערה). בסוף מקציפים כ 10 שניות עם מטרפה כדי שלא יהיו גושים בבלילה.
3. אופים 25-30 דקות. למי שרוצה יותר מוסי אז לכיוון ה25 דקות ולמי שאוהב אפוי יותר להשאיר באפייה 30 דקות.
4. בעזרת בסכין מפרידים את השוליים. מומלץ להמתין כ 10 דקות לפני חיתוך. עוגה שטעימה מאוד גם קרה.
5. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט או להגיש עם קצפת בניחוח שאוהבים (מקציפים עם סוכר וניל וזה יוצא מושלם).
טיפ ממיכל:
למי שלא אוהב את הנראות של ה"קראסט" הקרנצי.
מומלץ להקציף מיכל אחד שמנת מתוקה + כף פודינג אינסטנט וניל לקצפת יציבה ולצפות באופן חופשי מעל. יוצא מושלם!!