בלוג האוכל המומלץ michi

סיגרים מתוקים במילוי קרם שקדים

18-20 יחידות

סיגרים במילוי שקדים עם סירופ בניחוח תפוז

מנה נפלאה מבצק פילו שטעימה תמיד ועוד יותר בטו' בשבט.
סיגרים קריספיים במצק פילו במילוי קרם שקדים מושלם!!
ואם רוצים יש גם סירופ מתובל בתפוזים.
מפחדים לעבוד עם בצק פילו?
עבודה נכונה עם הבצק יכולה להיות לגמרי הנאה.
חשוב בעבודה עם בצק פילו להכין מגבת לחה ולא לחה מידי.
מהרגע שפותחים את האריזה מכסים את העלים במגבת – מונעים התייבשות !
ברגע שהבצק נשלף מהמגבת יש להחליף את הלחות בשומן מכל סוג שאוהבים או מתאים: שמן קוקוס, שמן קנולה , חמאה או כל סוג אחר.
ההברשה מונעת התייבשות ומבטיחה המשך עבודה יעיל עם הבצק.
ברגע שכללים אלו נשמרים התוצאה תהיה מדהימה ומהירה.
אם נשאר לנו בצק יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהחזיר להקפאה.
ברור שהשילוב של בצק הפילו עם מילוי קרם השקדים הוא מופלא.

אופן ההכנה

1.למילוי: בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים את החמאה כדקה עד שמבהירה. מוסיפים את הסוכר והשקדים מערבבים במהירות בינונית כדקה נוספת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת עד שמתערבבות לגמרי. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים רום וחמוציות ומערבבים קלות. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2.לסירופ : בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר . מוסיפים את התפוזים . מרתיחים כדקה ומורידי מהאש. מצננים בטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור לחום בינוני גבוה 175 מעלות. מברישים 2 עלי פילו במעט חמאה ומניחים יחד. מחלקים ל 6 מלבנים שווים. מניחים בקצה הצר של כל מלבן כף גדושה של מילוי לכל אורכו ומגלגלים לגלילה סגורה לגמרי. מעבירים לתבנית ומורחים שוב בחמאה. ממשיכים עד שנגמר הבצק. אופים כ 15 שעה או עד שהבצק מזהיב. מצננים בטמפרטורת החדר.
4.מברישים את הסיגרים בסירופ הקר ממש ביציאה מהתנור. נשמר כיומיים במקרר ו/או חודש במקפיא . מומלץ לחמם מעט לפני הגשה.

טיפ ממיכל:

לקרם שקדים טבעוני – 200 גרם שקדים טחונים דק , 100 גרם סוכר 1/3 כוס מים , 1 כף קורנפלור.
בסיר קטן מחממים סוכר ומים לרתיחה ועד שהסוכר נמס. בקערה בינונית מערבבים שקדים וקורנפלור מוסיפים לאט את סירופ הסוכר עד שנוצרת תערובת לחה אך יציבה. מצננים לפחות 1/2 שעה לפני השימוש.

המרכיבים

לבצק
• 1 חבילה דפי פילו
• 100 גר' חמאה מומסת או 100 מ"ל שמן קוקוס חמים

למילוי
• 200 גר' חמאה
• 200 גר' אבקת סוכר
• 200 גר' שקדים טחונים דק
• 2 כפות קמח או כף קורנפלור
• 4 ביצים
• 1 כף רום או ברנדי

לסירופ
• 150 גר' סוכר
• 150 מ"ל מים (2/3 כוס)
• 4-6 קומקוואטים חתוכים לפרוסות או פרוסות מחצי תפוז חתוכות לרבעים

גלילה לראש העמוד