בלוג האוכל המומלץ michi

אגרול במילוי עוף אפוי

14-18 יחידות

אגרול אפוי במילוי עוף מושלם

אגרול ביתי בניחוח אסייתי נהדר אפוי בתנור.
לרוב מגיע עם מילוי ירקות אבל במתכון שלי הוא מזכיר מעט מילוי של גיוזה עם "קרנץ" של אגרול.
פשוט חטיף מופלא שהוא לגמרי ארוחה.
אצלי בבית זה רק יוצא מהתנור אני כמעט לא מספיק להכין את הרוטב והוא נחטף.
השתמשתי בעלי סיגר / בריק שנמכרים במרובעים (השם המדויק: עלי בצק מרובעים למלוי סיגרים ואגרול – במקפיא). אפשר להשתמש בעלי פילו. 2 עלים האחד על השני שמחלקים ל 4 מרובעים.
כמובן שהרוטב הזרחני האדום לא בא בחשבון בשתי דקות תערבבו רוטב מושלם ואיכותי.

אופן ההכנה

1. למלית: בקערת בינונית מערבבים את כל מרכיבי המלית. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2. בקערה קטנה מערבבים 2 סוגי שמנים. בעבודה עם עלי סיגר מברישים שמן רק בסוף התהליך, בעבודה עם עלי פילו מומלץ להבריש מעט את עלה בפילו שלא יתייבש.
3. מחממים תנור ל 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בתערובת השמן. מניחים מרובע או מלבן של בצק דק (15*20 בערך או15*15 ס"מ). מניחים בקצה אחד לעורך 2 כפות מהמילוי. מניחים על הבצק עלי כוסברה. מקפלים את השולים ומגלגלים לגלילה סגורה ומהודקת (את עלי הכוסברה יראו דרך דפי הבצק ליופי ולטעם). בשימוש בעלי הסיגר מברישים בקצה את תערובת הקמח ומהדקים. ממשיכים עד שהמילוי נגמר. מברישים את האגרולים בתערובת השמנים ואופים כ 20 דקות או עד שמזהיבים.
4. מערבבים את מרכיבים הרוטב בקערה קטנה ומגישים חם עם רוטב קר.

אגרול במילוי עוף אפוי

המרכיבים

לבצק
• 1 חבילה דפי פילו או 1 חבילה עלי סיגר לאגרול
• 1/3 כוס שמן קנולה
• 2 כפות שמן שומשום
למלית
• 500 גרם עוף טחון
• 1/2 בצל מגורר גס
• 1 קישוא מגורר גס
• 1 גזר קטן מגורר גס
• 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
• 1 כף שמן שומשום
• 1 כף סויה
• 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה (אפ רוצים)
• 1/2 כפית מלח

• 1/2 כוס עלי כוסברה טריים (אם רוצים)

• להדבקת עלי הסיגר בלבד: מערבבים 2 כפות קמח עם 5 כפות מים

• לרוטב
• 4 כפות סויה
• 1 כף מירין או סוכר חום
• 1 כף מיץ לימון
• 1 כף דבש או סילאן
• 1 גבעול בצל ירוק חתוך דק

גלילה לראש העמוד