בלוג האוכל המומלץ michi

שקיות קרפ במילוי קרם שוקולד לבן מוגשות עם רוטב פירות יער

כ 12 יחידות

קינוח שוקולד לבן ופירות אדומים

מנת קינוח טעימה בטירוף במיוחד לאוהבי השוקולד הלבן.
השילוב בין שוקולד לבן לפירות אדומים הוא פשוט מושלם.
במתכון הזה יש במעטפת קרפ קלאסי (אני פשוט מאוהבת בקרפים ופנקייקים לכל סוגיהם) במילוי מוס אוורירי של שוקולד לבן עם וניל ולסיום חמיצות וצבע מרוטב הפירות.

אופן ההכנה

1. למילוי על בסיס קרם פטיסייר (מתכון וסרטון הדרכה): בסיר בינוני מחממים יחד חלב ומקל וניל חצוי על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים את קערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במקצף ידני (כדי למנוע היווצרות גושים) מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. במקביל בסיר קטן ממיסים יחד שוקולד לבן שמנת תוך כדי ערבוב עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לתערובת הווניל ומערבבים היטב. מעברים לכלי אחסון ומצננים לפחות 30 דקות במקרר לפני השימוש.
2. לקרפ: במיקסר או ידני (קערה בינונית ומטרפה) מקציפים יחד קמח, מלח, סוכר וביצים עד שנוצרת בלילה יציבה. מוסיפים בהדרגה חלב ומים ומקציפים תוך כדי עד שנוצרת בלילה אחידה ונוזלית. מסננים את הבלילה במידה ונותרו גושים. מחממים מחבת קטנה (קוטר 20-22) משמנים מעט ויוצקים 2/3 מצקת באופן אחיד על המחבת ממשיכים לטגן על אש בינונית במחבת כשתי דקות או עד שהקרפ יציב לגמרי והופכים לצלחת (ממשיכים עד שהבלילה נגמרת.
3. לרוטב: קוצצים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר עד שנוצר רוטב אחיד.
4. להרכבה: מרפדים מגש בנייר פרגמנט או נייר אפייה או נייר מסיליקון. אפשר להשתמש בתבניות סיליקון שהם בצורת חצי עיגול על מנת לקבל צורה עגולה מושלמת. במרכז עלה הקרפ מניחים 2 כפות מהמילוי ויוצרים מהקרפ והמילוי שקית. מהדקים בקצה (אפשר לקשור) ומקצרים מעט את שולי הקרפ ומניחים על הנייר (אפשר להיעזר בתבנית סיליקון חצי עיגול כמו בתמונה). ממשיכים ליצור כדורים עד שהמילוי נגמר. מכסים ומצננים לפחות שעתיים. להגשה מניחים מעט רוטב על הצלחת והופכים את הכדור אל הצלחת על הקצה שקוצץ.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: אפשר להשתמש בקרפים מוכנים קפואים על מנת לקצר את ההכנה.

המרכיבים

לקרפ
• 1 כוס (125 גרם) קמח
• 1/2 כפית מלח
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב (240 מ"ל)
• 1 כף סוכר
• 1/4 כוס מים
• 2 כפות שמן
למילוי
• 400 מ"ל חלב
• 1/2 מקל וניל
• 4 חלמונים
• 1/2 כוס / 100 גר' סוכר
• 25 גרם קורנפלור
• 10 גרם קמח
• 200 גר' שוקולד לבן
• ½ מיכל שמנת מתוקה תנובה
לרוטב
• 200 גר' פירות אדומים קפואים או תותים קפואים
• ½ כוס סוכר
• מיץ מחצי לימון

גלילה לראש העמוד