בלוג האוכל המומלץ michi

מוסקה צמחונית

תבנית בינונית חסינת חום (כ 30*20)

מוסקה עם פירה , בשמל ורוטב עגבניות

המוסקה הצמחונית מדהימה, טעימה יותר מהמתכון המקורי!!
שילוב של פירה קטיפתי, רוטב בשמל עדין ורוטב עגבניות לחמיצות הכול יחד עם חצילים קלויים פשוט חלום בתבנית.
כמה מילים על הבשמל שהוא רוטב בסיס במתכונים רבים. ה"מרכיב הסודי" של הבשמל הוא באופן מובהק אגוז המוסקט. הוא גורם לרוטב הפשוט להפוך לבלתי נשכח. נותן לרוטב טעם אגוזי ומומלץ לקנות אותו שלם ולגרר מעט לרוטב (מהאגוז השלם הטעם חזק ומרוכז מאוד).

אופן ההכנה

1.חצילים: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). ממליחים מעט את החצילים. מורחים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים על רשת. אופים כ 20 דקות או עד שמזהיבים. מניחים בצד לצינון.
2. רוטב עגבניות: בסיר בינוני מטגנים בצל ועלי בזיליקום טריים עד להזהבה. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות על אש קטנה. מורידים מהאש ומתבלים. טוחנים את הרוטב. ומצננים במקרר.
3. לבשמל: בסיר קטן ממיסים 50 גר' חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים חלב ושמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי הקפה קלה (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מורידים מהאש. מתבלים במלח ,פלפל ואגוז מוסקט. מצננים בטמפרטורת החדר.
4. לפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם. מבשלים בסיר עם מים מומלחים עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מפוררים אותם בעזרת מכשיר ידני (אסור לטחון במעבד מזון) תוך כדי ערבוב של חמאה ושמנת לתוך הפירה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.
5. להרכבה: משמנים תבנית בשמן זית. מצפים את הבסיס בחצילים. מורחים מעל חצי מהבשמל. מורחים מעל חצי מרוטב העגבניות. מעל מורחים האופן אחיד את כל הפירה. מורחים מעל בשמל ורוטב עגבניות וסוגרים בשארית החצילים. מפזרים את הגבינה ואופים כ 25 דקות בתנור או עד שמזהיב. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: את רוטב העגניות אפשר להחליף למשך ברוטב עגבניות מוכן שאוהבים (כ 400 מ"ל רוטב)

המרכיבים

• 2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ לאורך
• 1/4 כוס שמן זית
• 1/2 בצל חתוך לקוביות
• ענף בזיליקום טרי
• 1/2 1 כוס עגבניות מרוסקות (כ 360 מ"ל)
• 1 כף רסק עגבניות
• 50 גר' חמאה
• 3 כפות קמח
• 1/2 כוס חלב
• 1/2 מיכל שמנת מתוקה
• 1/4 כפית אגוז מוסקט
• 4 תפוחי אדמה
• 1 כף חמאה
• 1/4 מיכל שמנת מתוקה
• 3 כפות פרמזן/פיקורינו/ קשקבל מגורר לציפוי (אם רוצים)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד