שקיות קרפ במילוי פטריות ברוטב עירית
15-20 יחידות
קרפ במילוי פטריות
מנה אלגנטית – מנת רושם, המנה חגיגית והמושקעת שלי.
אחת המנות הפופלריות שלי בקייטרינג (קייטרינג חלבי) במיוחד למנה העיקרית כמו כן ראשונה, מוגשת עם רוטב עירית מעודן.
הקרפ הוא מתכון קלאסי צרפתי כמו שצריך (דק במיוחד) במילוי פטריות צרובות על מחבת עם נגיעה של שמנת .
ההרמוניה במנה אחת מיוחדת!!
מומלץ לשמור לארוחה חלבית/צמחונית.
אחת המנות הפופלריות שלי בקייטרינג (קייטרינג חלבי) במיוחד למנה העיקרית כמו כן ראשונה, מוגשת עם רוטב עירית מעודן.
הקרפ הוא מתכון קלאסי צרפתי כמו שצריך (דק במיוחד) במילוי פטריות צרובות על מחבת עם נגיעה של שמנת .
ההרמוניה במנה אחת מיוחדת!!
מומלץ לשמור לארוחה חלבית/צמחונית.
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח והמלח בקערת מערבל. מוסיפים את הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה. מערבבים את המים והשמנת, מוסיפים שליש מהכמות לבלילה וטורפים היטב, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את שארית הנוזל ומערבבים למרקם אחיד (אם בכל זאת נשארו גושים מסננים את הבלילה).
- מברישים מחבת קטנה במעט שמן ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה, הופכים את הקרפ בזהירות ומטגנים עוד 10 שניות עד שהתחתית מתייבשת.
- המילוי: מחממים במחבת גדולה שמן או חמאה ומטגנים את הפטריות על אש גבוה, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התייבשו לגמרי. מצננים כ15 דקות במקרר. מרתיחים ליטר מים ושופכים בקערה מעל העירית כדי שתתרכך. ממלאים כל יחידת קרפ במרכז בכף פטריות גדושה, צוררים לשקית וקושרים בעזרת העירית .
- לרוטב: חותכים את העירית וחתיכות באורך 1 ס"מ. חממים בסיר את החמאה ומטגנים את העירית. מוסיפים שמנת ומרתיחים. מטבלים במלח ופלפל וקוצצים את הרוטב במעבד מזון או בלנדר .מסננים ומגישים חם עם הקרפ.
- נשמר יומיים במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.
טיפ ממיכל:
כשבלילת הקרפ דלילה יותר כך הקרפ יצא דק יותר.
במידה ובמהלך הטיגון הקרפים הם עבים מדי מוסיפים 2 כפות חלב לבלילה ומערבבים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל