שניצל פטריות מושחת
7-8 יחידות
שניצל פורטבלו במילוי גבינת עיזים
שניצל פורטבלו מנה צמחונית מושלמת!!!!
פורטבלו וגבינת עיזים מטוגנים בסגנון שניצל? מושחת?!!
לפני כ 12 שנה הקייטרינג שלי ניהל בית קפה בשם "מונטיליו" (ממש בכניסה לסביון למי שזוכר). הגענו למקום כדי להשביח את התפריט ובמנת השניצל הזו לא נגענו.
שניצל פורטבלו הייתה המנה הכי נמכרת במקום וזה אחד הדברים שלא חשבנו בכלל לשנות. סועדים הגיעו למקום במיוחד בשבילה.
מנה צמחונית שהיא פשוט חגיגת טעמים.
פטריות פורטבלו מגיעות בגודל נפלא לשניצל.
מוציאים את הרגל של הפטרייה ובשקע שנוצר ממלאים בגבינת עיזים משובחת.
גבינת העיזים לא הייתה במתכון המקורי וחבל….
אתם פשוט מוכרחים לנסות.
פורטבלו וגבינת עיזים מטוגנים בסגנון שניצל? מושחת?!!
לפני כ 12 שנה הקייטרינג שלי ניהל בית קפה בשם "מונטיליו" (ממש בכניסה לסביון למי שזוכר). הגענו למקום כדי להשביח את התפריט ובמנת השניצל הזו לא נגענו.
שניצל פורטבלו הייתה המנה הכי נמכרת במקום וזה אחד הדברים שלא חשבנו בכלל לשנות. סועדים הגיעו למקום במיוחד בשבילה.
מנה צמחונית שהיא פשוט חגיגת טעמים.
פטריות פורטבלו מגיעות בגודל נפלא לשניצל.
מוציאים את הרגל של הפטרייה ובשקע שנוצר ממלאים בגבינת עיזים משובחת.
גבינת העיזים לא הייתה במתכון המקורי וחבל….
אתם פשוט מוכרחים לנסות.
אופן ההכנה
1. מורידים את רגלי הפטריות. מניחים בצד. חותכים את גבינת בעיזים לפרוסות דקות (מומלץ עם פורס ביצים או סכין חדה).
2. ממלאים את שקעי הפטריות ב 2-3 יחידות של גבינת העיזים ומהדקים בעדינות לפטרייה. טובלים בביצה משני צידי הפטרייה ואח"כ בפרוורי לחם ומניחים בצלחת גדולה. מתהלים במלח.
3. לטיגון: בסיר בינוני או מחבת מחממים שמן בגובה של כ 2 ס"מ ל170 מעלות בערך (שמן חם). מטגנים את הפטריות כ 4 דקות מכל צד ומגישים.
4. אפיה בתנור: מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת. מרססים או מורחים שמן מעל לפטריות אופים 12-16 דקות או עד שמזהיב מאוד.
5. רוטב לטבילה: מ 2 כפות מיונז, 2 כפות קטשופ ו2 כפות רוטב ברביקיו.
טיפ ממיכל:
את רגלי הפטריות שנשארו אפשר לטבול בביצה ואח"כ בפרורי לחם ולטגן כ 3-4 דקות. מתאים לנשנוש קטן לפני הארוחה.
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל