בלוג האוכל המומלץ michi

שמרים בורג במילוי גבינה עם צימוקים

2 תבניות אינגליש קייק
2 עוגות

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

שמרים במילוי גבינה שאפשר לעצב בבורג הפוך בדיוק כמו שמרים במילוי שוקולד.
הסוד הוא מילוי יציב בטעם עוגת גבינה אפויה (עם צימוקים) שאפשר לעצב בקלות בלי שהמילוי "יברח".
התגשמות חלום לאוהבי עוגות שמרים במילוי גבינה.
המילוי שומר על לחות פנימית גם באפייה בדיוק כמו עוגת גבינה אפויה שהיא אחת העוגות האהובות עלי וממש מכאן ההשראה.
שילוב של עוגת גבינה אפויה ומאפה שמרים מעודן.
סרטון הסבר להכנת צורת הבורג ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק מלבד המלח והחמאה ולשים 2 דקות. מוסיפים מלח וחמאה וממשיכים ללוש כ 8 דקות. שימו לב: הבצק יוצא מעט לח. מכסים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל6 שעות לפחות ועד לילה- תפיחה במקרר תגרום לבצק להתייצב (אם רוצים להתפיח זמן קצר יותר מחוץ למקרר מומלץ להוסיף 3-4 כפות קמח לבצק ולהתפיח כשעה בטמפרטורת החדש עד שהבצק מכפיל את נפחו).
2. מערבבים צימוקים עם אלכוהול בקערה קטנה ומחממים כחצי דקה במיקרוגל. משהים יחד לחצי שעה ומסננים (למי שלא אוהב ניחוח אלכוהול בעוגה אפשר לדלג על השלב הזה).
3. בקערה בינונית מערבבים יחד גבינות, אינסטנט וניל, קורנפולר וסוכר עד שנוצר מילוי אחיד.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ל 2 מלבנים גדול בעובי 0.4 מ"מ מורחים על הבצק את מילוי ומפזרים מעל את הצימוקים מגלגלים ל2 גלילות הדוקות מהצלע הקצרה יותר. מהדקים היטב וחותכים את הגלילה לשנים לאורכה. מלפפים את שני החצאים לבורג כששכבות המילוי כלפי חוץ ומעבירים לתבנית משומנת. מברישים את העוגה בביצה.
5. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (165 מעלות). מתפיחים את העוגות כ 20 דקות ועד שעה או עד שהעוגות כמעט את נפחה. אופים כ 35-40 דקות או עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. בסיר קטן מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס ומקררים בטמפרטורת החדר. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהן יוצאות חמות. מצננים מעט ומגישים.

טיפ ממיכל:

1. אפשר כמובן בלי הצימוקים!!
2. אפשר להוסיף במקום הצימוקים כפית קינמון.
3. אפשר להחליף את גבינת הטוב טעם בגבינה לבנה 9% ולהוסיף לקורנפלור עוד כף פשוט עדי לשמור על יציבות המילוי.

המרכיבים

לבצק
• 600 גר' קמח
• 180 גר' סוכר
• קורט מלח
• 30 גר' שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
• 3 ביצים מומלץ m
• 100 גר' חמאה מומסת
• 250 מ"ל חלב (1 כוס)

למילוי
• חבילה גבינת לבנה טוב טעם/ כנען או ריקוטה פרסקה (250 גרם)
• 1/2 1 חבילה גבינה לבנה 9% (375 גרם)
• 2 כפות גדושות קורנפלור (40 גרם)
• 1/2 חבילה אינסטנט וניל פודינג (40 גרם)
• 1 חבילה אבקת סוכר (100 גרם)
• 1 חבילה סוכר וניל
• 100 גר' צמוקים (3/4 כוס)
• 1/4 כוס אלכוהול שאוהבים (אם רוצים)

• 1 ביצה טרופה להברשה

לסירופ החלב
• 125 מ"ל חלב (1/2 כוס חלב)
• 100 גר' סוכר (1/2 כוס סוכר)

גלילה לראש העמוד