
שמן צ'ילי ושום
200 מ"ל
שמן צ'ילי ביתי
אתם לא מבינים כמה זה קל להכין שמן צ׳ילי.
שמן מתובל שהוא תוספת הטעם שלא ידעתם שחסרה לכם.
פחות מחמש דקות הכנה לתיבול המושלם.
זה התחיל מתיבול למנות אסתיות בבית ( במיוחד גיוזות) זה לא נעצר שם.
השמן נמצא אצלי על השולחן במטבח ומוסיף טעם לפסטות, אורז, סנדוויצ׳ים וסלט.
הפיקנטיות של השמן שלי היא בינונית.
תמיד אפשר להוסיף עוד צ׳ילי ושום – זה מבורך תמיד!!
שמן מתובל שהוא תוספת הטעם שלא ידעתם שחסרה לכם.
פחות מחמש דקות הכנה לתיבול המושלם.
זה התחיל מתיבול למנות אסתיות בבית ( במיוחד גיוזות) זה לא נעצר שם.
השמן נמצא אצלי על השולחן במטבח ומוסיף טעם לפסטות, אורז, סנדוויצ׳ים וסלט.
הפיקנטיות של השמן שלי היא בינונית.
תמיד אפשר להוסיף עוד צ׳ילי ושום – זה מבורך תמיד!!
אופן ההכנה
- בסיר קטן מחממים את השמנים יחד( לא יותר מידי למצב שהשמן מעשן- מצננים מעט מעדת הצורך). לצנצנת עם זכוכית איכותית מעוקרת מוסיפים צ׳ילי, שום ומלח ויוצקים מעל שמן חם. מחכים שיתקרר סוגרים משקשקים.
- נשמר כשבוע בטמפרטורת החדר. אפשר לסנן אבל לדעתי התבלינים הופכים את השמן לטעים יותר.
המרכיבים
- 1/2 כוס שמן נטרלי
- 1/4 כוס שמן שומשום ( אפשר גם ניטרלי)
- 2-3 כפות צ׳ילי יבש ( 20-30גרם)
- 3-5 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית מלח גס