בלוג האוכל המומלץ michi

גיוזות מדפי אורז

לכ 30 יידות

גיוזות ללא גלוטן במילוי עוף

גיוזה מדפי אורז במילוי עוף אסייתי מושלם.
בגיוסה האהובה הפעם מאוזנת וללא גלוטן.
בצק מוכן מראש שצריך רק להרטיב.
קל להכנה ומופלא.

אופן ההכנה

  1. למילוי: בקערת בינונית מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית. מעבירים למקרר עד לשימוש.
  2. בקערה שטוחה ומתאימה לגודל דפי האורז ממלאים במים. טובלים בכל פעם 2 דפים לא כעשרים שניות ומניחים על משטח עבודה ( דף אורז רך מידי הוא מסובך יותר לעיצוב).הדפים עוד ימשיכו להתרכך. חותכים ל 4 משולשים. מקפלים את קצוות המשולש כמו בסרטון. מניחים כף מהמילוי במרכז ומקפלים לשנים ויוצרים מעט קפלים כמו בגיטרה. זה לא צריך להיות מדויק וזה נדבק יחסית בקלות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן . מניחים את הגיוזות במחבת ומטגנים בעדינות כ 3 דקות מכל צד. בסוף הטיגון אפשר להוסיף מעט סויה לטגן עוד דקה. מגישים חם עם סויה, טריאקי ושמן צ'ילי ושום – מתכון

טיפ ממיכל:

1. לא לעבוד עם דף אורז רך מידי ולכן לטבול לעד חצי דקה במים.
2. אפשר במקום לטגן להניח על רשת אידוי ל כ 6 דקות
3. בטיגון לעבוד בעדינות ועל אש בינונית כדי שנייר האורז לא יקרע.

המרכיבים

לבצק

  • 1 חבילה דפי אורז עגולים
  • 2 כוסות מים

למלית

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 גזר מגורר
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף ג’ינג׳ר טרי מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף טריאקי
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה: סויה, טריאקי ואו שמן צ'ילי ושום – מתכון
גלילה לראש העמוד