שבלולי חציל ומצה במילוי גבינות
תבנית 25*20
ל 6-8 יחידות
שבלולי חציל ומצה אפויים
שבלולים יפיפיים בשילוב המושלם של חצילים קלויים, גבינה ומצה רכה.
מנה כשל"פ שמזכירה לי קצת את שבועות שמגיע בקרוב!!
סרטון הדרכה נהדר ממש כאן בעמוד!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל190 מעלות (מומלץ טורבו). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. פורסים חצילים לפרוסות דקות לאורך (מומלץ במנדולינה או סכין חדה). מניחים על תבנית, ממליחים ומברישים בשמן זית. אופים 6-7 דקות או עד שמעט מזהיב. משאירים תנור חם על 190 מעלות.
2. עגבניות שרי מערבבים עם בשמן זית שנותר ומוסיפים מעט מלח ואורגנו.
3. בכלי המתאים לאורך המצה יוצקים מים וטובלי את המצות קלות מעבירים למגבת לחה וסוגרים את המצות ל כ 10 דקות או עד שמתרככות. בקערה מערבבים רוטב עגבניות עם 1/4 כוס מים מתבלים במלח ופלפל ויוצקים לבסיס התבנית. בקערה מערבבים מוצרלה, גבינה מלוחה וקוטג'.חותכים כל מצה ל 3-4 פסים לאורכה (תלוי בגודל וכמות החצילים). מניחים 1-2 פרוסות חצילים ומעל פס מצה. מניחים כף גדושה מילוי בצד אחד של פס המצה וכמה חצאי עגבניות שרי ומגלגלים מהודק. מעבירים לתבנית . מפזרים מהמילוי שנותר מעל ואופים 20 דקות או עד שהמנה והגבינה מעט מזהיבים. מגישים חם.
טיפ ממיכל:
לאוהבי המנות המוקרמות אפשר לחזק לגמרי ולצפות את המאפה בעוד כ 50 גרם מוצרלה.