שארלוט טירמיסו מהודר
תבנית בקוטר 24-26
עוגת טרמיסו שארלוט מפתי בר
אוהבים טירמיסו?
שארלוט טירמיסו קצת אחרת ועדין בטעמים המקוריים כמובן.
לדעתי זהו אחד הקינוחים המופלאים שיש בעולם (בעלי מטורף עליו ולכן מכינים אותו באופן קבוע בביתי).
ממש מומלץ להכין אותו במנות גדולות למרכז שולחן בשארלוט (כאשר עוגיות בעצם מחבקות לנו את העוגה) מפנק.
אין קיצורי דרך במוס המרסקפונה שממלא את מרכז העוגה. הוא יוצא אוורירי ומושלם ושווה את ההשקעה.
שארלוט טירמיסו קצת אחרת ועדין בטעמים המקוריים כמובן.
לדעתי זהו אחד הקינוחים המופלאים שיש בעולם (בעלי מטורף עליו ולכן מכינים אותו באופן קבוע בביתי).
ממש מומלץ להכין אותו במנות גדולות למרכז שולחן בשארלוט (כאשר עוגיות בעצם מחבקות לנו את העוגה) מפנק.
אין קיצורי דרך במוס המרסקפונה שממלא את מרכז העוגה. הוא יוצא אוורירי ומושלם ושווה את ההשקעה.
אופן ההכנה
- מעבירים את רכז הקפה לקערה שטוחה. מצפים את התבנית בשכבה של עוגיות טבולות קלות בקפה. מסדרים בהיקף העוגה עוגיות או חצי עוגיות פתי בר עומדות צמודות אחת לשנייה וגם בבסיס העוגה(חותכים או שוברים מעט בעיקולי התבנית). מעבירים למקרר עד לשימוש.
- מכינים אמבט כפול ועליו מקציפים יחד על אש בינונית חלמונים וסוכר כ 6 דקות בעזרת מקצף ידני או חשמלי עד שהופכים לקצף יציב. מורידים מהאש ומניחים בצד. מערבבים את החלב עם הג'לטין בעזרת מזלג. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים תוך כדי ערבוב לקצף החלמונים החמים. בקערה נוספת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בקערה קטנה מקציפים כדקה את הגבינה כדי לרכך אותה מעט. מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת בעדינות. מקפלים לתוך תערובת הגבינה בעדינות את קצף החלמונים שהתקרר מעט עד לקבלת מוס אחיד.
- ממלאים את מרכז העוגה במוס המרסקפונה מישרים את פני העוגה. מעבירים למקרר לפחות לשלוש שעות לפני ההגשה. מנפים מעל העוגה קקאו ומגישים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה עבור חברת עלית