בלוג האוכל המומלץ michi

ניוקי עבודת יחד עם רוטב חצילים ועגבניות

6 סועדים

ניוקי נפלא מטוגן עם רוטב חצילם ועגבניות

באווירת חנוכה המתקרב איך נשמע לכם ניוקי במקום לביבה?
ניוקי עבודת יד זו פשוט חגיגה.
לכל מי שהתנסה בהכנת ניוקי עבודת יד לא יכול לחזור ולאכול ניוקי מוכן משקית.
מתכון נפלא שלב אחר שלב שעובד יחד עם רוטב אפוי בתנור.

אופן ההכנה

  1. לניוקי:  מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) . מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול כ 20 דקות או עד שמתרככים. מסננים היטב . מניחים על תבנית ואופים כ 15 שעה כדי "ליבש" מעט את תפוחי האדמה.  בעזרת כף לפירה או טוחן ירקות טוחנים את תפוח האדמה לפירה חלק (אוסר לטחון במעבד מזון1). מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז מוסקט וקמח . במידה והעיסה מע ט דביקה מוסיפים עוד קמח תפוחי אדמה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. לרוטב: מחממים תנור ל220 מעלות. בתבנית מערבבים חצילים, עגבניות ועלי אורגנו עם שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 20-25 דקות או עד שהחצילים מזהיבים.
  3. מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. יוצרים מהניוקי גלילה בקוטר 1.5ס"מ וחותכם מרובע במרווחים של 1.5 ס"מ. במידה והגלילה לחה מגלגלים בקמח. אפשר ליצור על הניוקי סימנים לרוחב בעזרת סכין או מגש עץ עם פסים (זה רק למי שיש זמן)מבשלים את הניוקי כ 4 דקות או עד שהניוקי צפים. מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  4. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הניוקי בזהירות 3-4 דקות או עד שמזהיבים. מוסיפים את הירקות האפויים והרוטב שנוצר בתבנית. מפוררים מעט גבינה מלוחה. מחממים עוד כ 2 דקות ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

• למי שאין קמח תפוחי אדמה – אפשר להחליפו בקמח רגיל.

המרכיבים

לניוקי
• 6 תפוחי אדמה קלופים (גודל בינוני) וחתוכים לקוביות
• 1 ביצה
• 3 כפות קמח תפוחי אדמה
• 3-6 כפות קמח גדושות
• ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
• מלח

לרוטב
• 1 חציל בגודל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
• 200 גר' עגבניות שרי חצויות
• 1 ענף אורגנו או חצי כפית אורגנו יבש
• 1/5 כוס שמן זית + 2 כפו לטיגון ניוקי
• 150 גר' גבינה מלוחה
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד