בלוג האוכל המומלץ michi

רושטי תפוחי אדמה במחבת אחת עם רוטב פטריות

מחבת בקוטר 24-26 או שתי מחבתות בקוטר 14-16

רושטי עם רוטב פטריות

רושטי משפחתי במחבת אחת זה כל כך חנוכה.
הרושטי לא מצריך ביצים וקמח. העבודה היא במחבת אחת נותנת לנו אפשרות לחלוק וחתוך למשולשים נפלאים.
רושטי היא לביבה שויצרית מופלאה.
רושטי קריספי עם רוטב פטריות שמנתי זה כל כך שנות השמונים תשעים אבל בקטע מופלא.

אופן ההכנה

1. את תפוחי האדמה ובטטה מגרדים על מגרדת גסה. מעבירים למסננת כדי ליבש את הנוזלים. במחבת בינונית או שתי מחבתות אישיות מחממים כף חמאה וכף שמן ממלאים את המחבת בתפוחי אדמה ובטטה דחוסים כך שימלאו את המחבת גובה כחצי ס"מ מתבלים במלח ופלפל. על אש בינונית מטגנים כ 4 עד שהרושטי מזהיב. הופכים ומטגנים כ 4 דקות מהצד שהשני (מוסיפים חמאה במידת הצורך). מוציאים מהמחבת ומעבירים לתנור עד להגשה.
2. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות. מחממים במחבת כף חמאה ומטגנים את הפטריות על אש גבוהה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגנים את הפטריות עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים שמנת ממשיכים לבשל כשתי דקות. מתקנים תיבול
3. להרכבה: מעבירים את הרושטי לצלחת ויוצקים מעל את רוטב הפטריות. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

את הרושטי אפשר להגיש גם בלי רוטב פטריות אלא רק עם יוגורט מופלא.

המרכיבים

• 5 תפוחי אדמה בנונים קלופים
• 60 גר' חמאה
• 3 כפות שמן קנולה
• מלח ופלפל

• 250 גר' פטריות שמפניון
• 250 גר' פטריות פורטבלו
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• 1/2 מיכל שמנת

גלילה לראש העמוד